Τι έχει η Skoda στο εσωτερικό που δεν έχουν οι άλλες εταιρείες

Στα αυτοκίνητα της Skoda υπάρχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, το οποίο είναι πανέξυπνο αλλά όσο κι αν ψάξεις, δε θα το βρεις σε κάποια άλλη μάρκα. Ξέρεις ποιο είναι;

  • -
  • -

Οι άνθρωποι της Skoda σκέφτηκαν μία πάρα πολύ έξυπνη και πρωτοποριακή ιδέα. Άλλωστε, το σύνθημα της Skoda είναι «Simply Clever» (απλά έξυπνα), με την εταιρεία να μας έχει συνηθίσει κατά καιρούς στην εφαρμογή λύσεων οι οποίες έχουν στόχο να κάνουν πιο εύκολη, πιο άνετη και κυρίως πιο πρακτική τη χρήση των αυτοκινήτων της.

Ως φυσική προσθήκη σε αυτό το πλαίσιο έρχεται η θύρα USB-C στην οροφή. Για την ακρίβεια, η θέση της είναι στα δεξιά της πλαφονιέρας, δηλαδή της «νησίδας» που φιλοξενεί τα χειριστήρια για τα φώτα της καμπίνας, τον μεσαίο καθρέφτη ή/και τη θήκη για τα γυαλιά (αν υπάρχει).

Γιατί είναι στην οροφή η θύρα USB;

Η θέση της σίγουρα προκαλεί απορία καθώς δεν υπάρχει άλλο αυτοκίνητο που να έχει θύρα USB σε εκείνο το σημείο. Ο λόγος που η Skoda υλοποίησε αυτή την ιδέα είναι για να μπορεί κάποιος να τοποθετήσει μία dashcam με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Skoda

Οι dashcam είναι εκείνες οι κάμερες που τοποθετούνται συνήθως στον καθρέφτη (σπανιότερα στο ταμπλό) και κοιτάζουν προς τα μπροστά, με σκοπό να καταγράφεται συνεχώς ό,τι συμβαίνει μπροστά από το αυτοκίνητο. Με αυτό τον τρόπο σε ενδεχόμενο ατύχημα υπάρχει αποδεικτικό υλικό. Εκτός αυτού, όμως, στις dashcam οφείλονται και τα περισσότερα video που βλέπουμε στο internet με αστεία και παράξενα περιστατικά από δρόμους σε όλο τον κόσμο. Οπότε με λίγη τύχη και την πατέντα της Skoda μπορεί να καταγράψεις ένα viral video όπως αυτά.

Οι dashcam χρειάζονται τροφοδοσία ρεύματος για να λειτουργήσουν και η προφανής λύση είναι κάποιος να τοποθετήσει ένα καλώδιο του οποίου η μία άκρη θα είναι στην κάμερα και η άλλη θα καταλήγει σε μία από τις υπάρχουσες USB ή στην υποδοχή των 12V (αυτό που αποκαλούμε αναπτήρα).

Δείτε ακόμα: Τι είναι αυτό το διάφανο πλαστικό στην τάπα των Skoda; [video]

Σε ποια μοντέλα της Skoda συναντάμε τη θύρα USB-C στην οροφή;

Ωστόσο, μία τέτοια λύση σημαίνει ότι υπάρχει ένα μακρύ καλώδιο που κρέμεται δημιουργώντας άσχημο αισθητικό αποτέλεσμα και παρεμβαίνοντας στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Αντίθετα, με την πρωτοποριακή ιδέα της Skoda αρκεί ένα πολύ μικρό καλώδιο μήκους μόλις μερικών εκατοστών, ώστε η dashcam να πάρει το ρεύμα που χρειάζεται. Χάρη στην εφαρμογή αυτής της ιδέας το όφελος είναι διπλό. Αφ’ ενός η καμπίνα δείχνει πιο τακτοποιημένη και αφ’ ετέρου δεν εμποδίζει κανένα καλώδιο την οπτική του οδηγού.

Η USB στην οροφή είναι ένα χαρακτηριστικό που προσφέρεται στα μοντέλα FABIA, OCTAVIA, SUPERB, KODIAQ, KAROQ, SCALA και KAMIQ, ενώ αποτελεί κομμάτι του προαιρετικού εξοπλισμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...