Το iPhone 15 ξέρει τι πρόβλημα έχει το αυτοκίνητό σου!

Στο νέο iPhone 15, με την εξελιγμένη έκδοση λογισμικού iOS 17 της Apple, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που θα φανεί πολύ χρήσιμο σε όποιον έχει αυτοκίνητο.

  • -
  • -

Εδώ και πολλά χρόνια τα αυτοκίνητα έχουν διάφορα «λαμπάκια», δηλαδή ενδείξεις με συγκεκριμένα σύμβολα, τα οποία ανάβουν όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Συνήθως είναι εύκολο να καταλάβουμε τι σημαίνει το καθένα, όμως όσο περνάνε τα χρόνια τα διάφορα συστήματα αυξάνονται.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις σχετικές ενδείξεις οι οποίες μπορεί πλέον να ανάβουν σε μια οθόνη και να μην είναι λαμπάκι, όμως και πάλι υποδηλώνουν κάποια βλάβη ή δυσλειτουργία. Πλέον, ακόμα και κάποιος που ασχολείται με το αυτοκίνητο και έχει παραπάνω γνώσεις, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με μία ένδειξη που δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει, πόσο μάλλον κάποιος άνθρωπος που έχει το αυτοκίνητο για να μετακινείται και δεν ασχολείται ενεργά με αυτό.

Apple-iOS-17-Visual-Look-Up-iphone-15

Σκανάρεις με το iPhone και βλέπεις τι πρόβλημα έχει το αυτοκίνητο

Μια πρώτη λύση στο παραπάνω πρόβλημα έρχεται να δώσει η Apple, με το iOS 17, το λειτουργικό σύστημα που βρίσκουμε προεγκατεστημένo στο iPhone 15, ενώ με update τη λαμβάνουν και προηγούμενες εκδόσεις του τηλεφώνου.

Δείτε ακόμα: Ποιο ήταν το 1ο αυτοκίνητο παραγωγής με Apple CarPlay; Δες πώς έκλεψε την πρωτιά! [video]

Η λειτουργία ονομάζεται «Visual Look Up» και χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας αιχμής. Η ύπαρξή της επιτρέπει στους χρήστες να τραβήξουν μια κοντινή εικόνα οποιασδήποτε προειδοποίησης στο ταμπλό ή συμβόλου συντήρησης του αυτοκινήτου. Η εικόνα αποθηκεύεται στη συλλογή με τις υπόλοιπες φωτογραφίες. Εκεί ο χρήστης μπορεί να βρει την εικόνα, να την ανοίξει και να σαρώσει προς τα πάνω.

ios-17-visual-lookup-iphone-15

Όταν γίνει αυτό εμφανίζεται μια νέα επιλογή, «Αναζήτηση συμβόλου αυτοκινήτου», η οποία παρέχει άμεσες πληροφορίες σχετικά με τη σημασία του συμβόλου, μαζί με έναν σύνδεσμο για περισσότερες λεπτομέρειες. Έτσι, δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνετε στο εγχειρίδιο χρήσης ή να ρωτάτε τους φίλους και την οικογένειά σας που γνωρίζουν από αυτοκίνητα.

Σίγουρα αυτή η λειτουργία δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα εξειδικευμένα διαγνωστικά εργαλεία, χρησιμεύει όμως ως ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη συντήρηση του αυτοκινήτου. Η απλότητα της διαδικασίας δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αντιμετωπίζουν άμεσα μικροπροβλήματα, αποτρέποντας ενδεχομένως πιο σημαντικά προβλήματα στην πορεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...