Ποιο ήταν το 1ο αυτοκίνητο παραγωγής με Apple CarPlay; Δες πώς έκλεψε την πρωτιά! [video]

Με το Apple CarPlay οι κάτοχοι iPhone μπορούν να συνδέουν το κινητό με το αυτοκίνητό τους, όμως ποιο ήταν το πρώτο μοντέλο στο οποίο τοποθετήθηκε το πρόγραμμα;

  • -
  • -

Το Apple CarPlay ήταν το πρώτο πρόγραμμα που επέτρεπε την ουσιαστική σύνδεση των αυτοκινήτων με τα κινητά. Μέχρι τότε ήταν πολύ λίγες οι λειτουργίες του κινητού που μπορούσαν να ελεγχθούν μέσω του αυτοκινήτου, με κυριότερες αυτών τις κλήσεις και την ακρόαση μουσικής.

Η παρουσίαση του συστήματος έγινε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το 2014 και στην πραγματικότητα δεν ήταν ένα το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν διαθέσιμο το Apple CarPlay, αλλά δύο. Ωστόσο, μία παράξενη ιστορία οδήγησε ώστε μόνο το ένα από τα δύο να πάρει την πρωτιά.

CarPlay

Η Mercedes-Benz ήταν η πρώτη που είχε ανακοινώσει ότι θα προσφέρει το Apple CarPlay στη νέα C-Class που θα παρουσίαζε τότε και είχε προγραμματίσει να προσφέρει μια «κλεφτή ματιά» σε ορισμένους δημοσιογράφους. Ωστόσο, ένα στέλεχος της Apple είδε τη διαμόρφωση των εικονιδίων και δυσανασχέτησε με το μέγεθος που είχε το σήμα της Mercedes σε μία από τις οθόνες του μενού, απαγορεύοντας στη γερμανική μάρκα να προχωρήσει.

Δείτε ακόμαΓιατί μία Ferrari FF κολυμπάει στο Λονδίνο; [Video]

Την ευκαιρία άρπαξε η Ferrari η οποία επίσης είχε ήδη τοποθετήσει το σύστημα σε ένα μοντέλο της, ώστε να γίνει εκείνη η πρώτη εταιρεία που θα το παρουσιάσει στο ευρύ κοινό, όπως και έγινε. Ο Luca di Montezemolo, τότε πρόεδρος της μάρκας από το Μαρανέλο, αποκάλυψε τη Ferrari FF και ανακοίνωσε με κάθε μεγαλοπρέπεια, ότι αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία που χρησιμοποιεί το Apple CarPlay, αφήνοντας στη Mercedes τον τίτλο του πρώτου Γερμανού premium κατασκευαστή που το χρησιμοποιεί.

Δείτε στο video τις πρώτες στιγμές χρήσης του Apple CarPlay, λίγο μετά το τέλος της παρουσίασης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...