Τροχαία: Γερανοί και μοτοσικλέτες βγαίνουν στον Κηφισό - Ποιος ο ρόλος τους [video]

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι μοτοσικλέτες της Τροχαίας, καθώς και γερανοί, θα βρίσκονται σε μόνιμη βάση επί της Λεωφόρου Κηφισού.

  • -
  • -

Οι κάτοικοι της Αθήνας γνωρίζουν ότι η κίνηση στους μεγάλους δρόμους της Αττικής αγγίζει τα όρια του… εμφράγματος, ειδικά στις ώρες αιχμής. Μεγάλος πρωταγωνιστής στο μποτιλιάρισμα είναι η Λεωφόρος Κηφισού, ένας δρόμος που καθημερινά εξυπηρετεί χιλιάδες οδηγούς. Θέλοντας να δώσει μια λύση στο πρόβλημα της τεράστιας χρονοτριβής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι οι μοτοσικλέτες της τροχαίας καθώς και γερανοφόρα οχήματα θα βρίσκονται σε μόνιμη βάση, τόσο στην άνοδο, όσο και στην κάθοδο.

Ο ρόλος των οχημάτων της Τροχαίας στον Κηφισό

Ο σπουδαιότερος ρόλος που θα έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις στη Λεωφόρο Κηφισού θα είναι ο έγκαιρος εντοπισμός ακινητοποιημένων οχημάτων, είτε από βλάβη, είτε από κάποιο τρακάρισμα. Τότε, οι μοτοσικλέτες θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία, θα ειδοποιούν τους γερανούς για την άμεση απομάκρυνση των αυτοκινήτων-εμποδίων και θα φροντίζουν για την ασφάλεια όλων των διερχόμενων οδηγών, με στόχο η άσφαλτος να «καθαρίσει» νωρίτερα, πιο αποτελεσματικά και χωρίς τεράστιες επιπτώσεις στην κίνηση που προκαλούν ουρές χιλιομέτρων.

Δείτε ακόμη: Αλλάζει όψη ο Κηφισός - Πού θα δημιουργηθεί τεχνητή λίμνη;

Φυσικά, αντίστοιχα μέτρα θα ληφθούν και σε άλλους κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου, όχι μόνο στον Κηφισό. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι ένας από τους βασικότερους στόχους της Τροχαίας θα είναι η πάταξη του διπλοπαρκαρίσματος στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες οδούς όπου παρατηρείται συχνά το φαινόμενο. Έτσι η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία. Οι συγκοινωνιολόγοι λένε ότι ο όγκος των αυτοκινήτων, αλλά και των βαρέων οχημάτων είναι τόσο μεγάλος, που οι δρόμοι θα πρέπει να βρίσκονται σε απόλυτη τάξη προκειμένου να μην προκαλούνται μεγάλες καθυστερήσεις, σε μόνιμη βάση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...