Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό ανακριτικό στην Ελλάδα - Σε ποια εθνική οδό κυκλοφορεί;

Μηδενική μόλυνση του περιβάλλοντος θα προκαλεί το νέο ανακριτικό της Τροχαίας, το οποίο κινείται αμιγώς ηλεκτρικά. Ποιο είναι και πού θα το βρίσκουμε;

  • -
  • -

Η Νέα Οδός πιστή στην στρατηγική της δέσμευση για προστασία του περιβάλλοντος και προαγωγή της αειφορίας, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί πλήθος δράσεων και έργων με στόχο να είναι στην πράξη ο πλέον πράσινος αυτοκινητόδρομος της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την αγαστή συνεργασία με την τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, παρέδωσε στο Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα, ανακριτικό περιπολικό, σε ελληνικό αυτοκινητόδρομο.

2-nea-odos-ilektriko-anakritiko-peripoliko-peugeot-etraveller-troxaia-astinomia-astynomia-seirios

Πώς υποδέχτηκε η Τροχαία το πρώτο ηλεκτρικό ανακριτικό περιπολικό;

Η τελετή παράδοσης έγινε στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Μαλακάσας (Σείριος) με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κο Μάνο Λογοθέτη, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχο Χρήστο Παπαφιλίππου, την Διοικητή του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑ.ΘΕ. Αττικής, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Χρυσούλα Μπακού, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Νέας Οδού, κο Ροδιανό Αντωνακόπουλο και στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Νέας Οδού.

Δείτε ακόμα: Στην εθνική οδό ο πρώτος υβριδικός σταθμός φόρτισης στην Ελλάδα [video]

Ο Γ. Γραμματέας, κος Λογοθέτης παραλαμβάνοντας το κλειδί ανέφερε: «ιδιαίτερη χαρά σήμερα για την Ελληνική Αστυνομία, την Τροχαία και προφανώς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επί της παραλαβής ενός σύγχρονου πράσινου οχήματος από τη Νέα Οδό. Η σημερινή ημέρα αποτελεί το πρώτο βήμα για την πράσινη αναβάθμιση του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Τροχαίας.»

3-nea-odos-ilektriko-anakritiko-peripoliko-peugeot-etraveller-troxaia-astinomia-astynomia-seirios

Ο κος Αντωνακόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: Σήμερα είναι διπλή η χαρά όλων μας στη Νέα Οδό. Καταρχάς παραδίδουμε το πρώτο στη χώρα ηλεκτρικό ανακριτικό όχημα σε Τροχαία αυτοκινητοδρόμων. Κατά δεύτερον αυτό συμβαίνει σε έναν χώρο σύμβολο για εμάς, τον γνωστό σε όλους μας Σείριο, όπου με την βοήθεια και τεχνογνωσία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έχουμε θέσει σε πιλοτική λειτουργία τον πρώτο και μεγαλύτερο υβριδικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με φωτοβολταϊκά στα στέγαστρα των πάρκινγκ. Σήμερα λοιπόν παραδίδουμε και επισήμως το κλειδί! Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας εδώ και εύχομαι καλή πράσινη αρχή και συνέχεια σε όλες τις Τροχαίες Αυτοκινητοδρόμων!

Ποιο είναι το πρώτο ηλεκτρικό ανακριτικό της Τροχαίας;

Το ηλεκτρικό ανακριτικό που θα χρησιμοποιεί η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων της Νέας Οδού είναι το Peugeot e-Traveller, το οποίο διατίθεται με δύο μπαταρίες. Η μικρότερη έχει χωρητικότητα 50 kWh και προσφέρει 230 km αυτονομία. Η μεγαλύτερη έχει χωρητικότητα 75 kWh και προσφέρει 330 km αυτονομία.

Το όχημα που έγινε δωρεά στην Τροχαία είναι εκείνο με την μεγάλη μπαταρία, ενώ είναι εξοπλισμένο με ειδική υποδομή της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, στη διάθεση της Τροχαίας βρίσκεται το σύνολο των φορτιστών που έχει ήδη εγκαταστήσει και λειτουργεί η Νέα Οδός στις εγκαταστάσεις της, καθώς και στον ΣΕΑ Μαλακάσας Σείριος.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...