Νέα έργα σε λ. Βουλιαγμένης & Ποσειδώνος - Τι καινοτομίες φέρνουν

Με σύγχρονα μέσα και καινοτόμες μεθόδους συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της οριζόντιας σήμανσης στους οδικούς άξονες της Αττικής.

  • -
  • -

Ειδικότερα τα έργα υλοποιούνται με την εφαρμογή νέων τεχνικών και ειδικών ψυχροπλαστικών υλικών. Tα ψυχροπλαστικά υλικά διαγραμμίσεων ακρυλικής βάσης δύο συστατικών χρησιμοποιούνται σε ειδικές περιπτώσεις όπου η νυχτερινή αντανακλαστικότητα και η μεγάλη διάρκεια ζωής είναι αναγκαία τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα Τα νέα καινοτόμα αυτά υλικά έχουν δύο βασικά πλεονεκτήματα: Αφενός προσφέρουν υψηλότερο βαθμό φωτεινότητας και αντανακλαστικότητας της οριζόντιας σήμανσης στις διαγραμμίσεις και αφετέρου μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Η Περιφέρεια Αττικής προβαίνει στην εφαρμογή της ανωτέρω μεθόδου, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των διαγραμμίσεων και κυρίως των αξονικών, αλλά και υψηλότερος βαθμός φωτεινότητας και αντανακλαστικότητας, ανεξάρτητα από τους φόρτους των οδών, των ρύπων και των καιρικών συνθηκών ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα και αναγκαστικά πρέπει να γίνει συντήρηση της διαγράμμισης σε υφιστάμενους παλαιότερης κατασκευής, τάπητες.

Δείτε ακόμα: 600 € εκατ.για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές από την κακοκαιρία Daniel

Υπογραμμίζεται πως το επόμενο διάστημα, μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών διαγράμμισης στη Λ. Συγγρού, θα πραγματοποιηθούν διαγραμμίσεις στους άξονες:

  • Λ. Βουλιαγμένης σε όλο το μήκος του άξονα από Αθήνα έως τη συμβολή της με την παραλιακή λεωφόρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και
  • Λ. Ποσειδώνος από Φάληρο έως τη Λίμνη Βουλιαγμένης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...