Ηλεκτρικό sedan: BMW i4 vs Tesla Model 3 - Ποιο διαλέγεις;

Δύο κορυφαία τετράθυρα coupe ηλεκτρικά μοντέλα, με τεράστια απήχηση αλλά για διαφορετικούς λόγους. Εσύ ποιο προτιμάς;

  • -
  • -

Η Tesla όπως και να το κάνουμε ήρθε και τάραξε τα νερά στην αυτοκινητοβιομηχανία σε ασύλληπτο βαθμό. Εταιρείες -μικρές και μεγάλες- ξαφνικά ένιωσαν να απειλούνται μιας και το δημιούργημα του Elon Musk κατάφερε να εκτοξευθεί στην κορυφή της αγοράς με αυτοκίνητα που γνωρίζουν τεράστια απήχηση και ανταγωνίζονται στα ίσια εταιρείες με βαριά ιστορία.

Μία εξ αυτών είναι και η BMW. Οι Βαυαροί έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης εδώ και αρκετά χρόνια, έχοντας παρουσιάσει το i3 εδώ και μία δεκαετία. Σήμερα όπως θα ασχοληθούμε με ένα αρκετά πιο πρόσφατο μοντέλο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ούτε από τους προγόνους του που χρησιμοποιούσαν κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά ούτε και από τον ανταγωνισμό. Η BMW i4 έχει καταφέρει να μεταφέρει με τεράστια επιτυχία την φιλοσοφία του brand της BMW στην ηλεκτρική εποχή.

i4

Ποιότητα, νέες τεχνολογίες και κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που εκφράζουν όλα τα μοντέλα της μάρκας, συμπεριλαμβανομένης και της i4. Όπως και να ‘χει όμως, ο ανταγωνισμός που ακούει στο όνομα Tesla Model 3 έχει πολλά να προσφέρει. Έχοντας μάλιστα μόλις ανανεωθεί, το νέο Model 3 αποτελεί ένα άκρως δελεαστικό πακέτο στην αγορά των ηλεκτρικών και όχι μόνο, προσφέρονται κορυφαία χαρακτηριστικά και με πολύ ενδιαφέρουσα τιμή.

Στην τιμή της βασικής i4 παίρνει Model 3 Long Range

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, το ανανεωμένο Tesla ξεκινά στην χώρα μας από 41.990 ευρώ, τιμή που μετά και την εφαρμογή της επιδότησης πέφτει στις 33.990 ευρώ! Με αυτά τα χρήματα οι επίδοξοι αγοραστές παίρνει την βασική πισωκίνητη έκδοση με ισχύ 283 ίππους και μπαταρία 62 kWh που χαρίζει αυτονομία της τάξης των 554 km.

tesla

Περνώντας στην γκάμα του βαυαρικού μοντέλου τώρα, οι τιμές παίρνουν την ανιούσα. Εδώ η βασική έκδοση eDrive35 ξεκινά από 53.650 € (45.650 € με την επιδότηση) και προσφέρει έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα με ισχύ 286 ίππους και μπαταρία 67 kWh για αυτονομία που φτάνει τα 478 km.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή BMW i4 eDrive 40

Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι με 49.990 € (41.990 € με την επιδότηση) μπορεί κανείς να αγοράσει ακόμη και την κορυφαία μέχρι στιγμής έκδοση Long Range του Model 3. Εκεί έχουμε δύο ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνηση, ισχύ 498 ίππων, μπαταρία 79 kWh και αυτονομία που φτάνει 678 km!

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλη την γκάμα μαζί με στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για τη BMW i4 και εδώ για το Tesla Model 3.

Τι αξίζει λοιπόν; Το ανανεωμένο μοντέλο της Tesla ή η βαρύτητα του ονόματος BMW που λειτουργεί ως εγγύηση για την ποιότητα της i4; Διαλέξτε στο poll που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...