Επίσημο: Νέο Tesla Model 3 - Η τιμή του στην Ελλάδα

Το νέο Τesla Model 3 προσφέρει πλέον μεγαλύτερη αυτονομία έως 678 km, ακόμα καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή και πολλές αισθητικές αλλαγές.

  • -
  • -

Ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά μοντέλα στον κόσμο, το Tesla Model 3, με περισσότερες από 590.000 ταξινομήσεις παγκοσμίως μόνο το 2022, περνάει στη δεύτερη φάση της εμπορικής του σταδιοδρομίας.

Η Tesla υποστηρίζει ότι ποσοστό υψηλότερο του 50% των τμημάτων του αυτοκινήτου είναι αναβαθμισμένα, προκειμένου το δημοφιλές ηλεκτρικό μοντέλο να συνεχίσει με την ίδια δυναμική την πορεία του στην αρένα των EV.

Με λεπτές αισθητικές επεμβάσεις

Από αισθητικής σκοπιάς, οι πιο σημαντικές αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση του μοντέλου εστιάζονται στο εμπρός και πίσω τμήμα του αυτοκινήτου. Τα LED φωτιστικά σώματα είναι πλέον πιο λεπτά και πιο στυλάτα, ενώ σε αντίστοιχα αισθητικά μονοπάτια κινείται και ο σχεδιασμός των πίσω φώτων. Νέο ντιζάιν έχει και ο προφυλακτήρας, με πιο αιχμηρή αισθητική ταυτότητα, ενώ υπάρχουν επιπλέον και νέες επιλογές στις ζάντες των 18 ή 19’’ καθώς και δύο νέα χρώματα για το αμάξωμα (Ultra Red και Stealth Gray).

Η Tesla υποστηρίζει ότι οι σχεδιαστικές αλλαγές στο νέο Model 3 λειτούργησαν ευεργετικά και στον τομέα της αεροδυναμικής, με το συντελεστή οπισθέλκουσας στη νέα γενιά να μειώνεται από Cd 0,23 στο Cd 0,21, με την αμερικανική φίρμα να δηλώνει πως αυτές οι αλλαγές μειώνουν και την κατανάλωση ενέργειας του οχήματος από 5 έως 8% ανάλογα με την έκδοση. Όσον αφορά τις διαστάσεις παραμένουν ίδιες, με τις αλλαγές που επέφεραν οι νέοι προφυλακτήρες να προσθέτουν λίγο πάνω από 2 cm στο μήκος του αυτοκινήτου (4.720 mm). Το ύψος μειώθηκε ελαφρώς (1.441 mm) όπως επίσης και η καθαρή απόσταση από το έδαφος η οποία πλέον φθάνει στα 138 mm, από 140 mm που ήταν μέχρι πρότινος.

Στην καμπίνα, διατηρείται προφανώς η μίνιμαλ αισθητική με τις αλλαγές να αφορούν κυρίως τον ατμοσφαιρικό φωτισμό που διατρέχει το ελαφρώς ανασχεδιασμένο ταμπλό. Με νέες λειτουργίες έρχεται και το τιμόνι, το οποίο περιλαμβάνει πλέον και τα χειριστήρια των φλας (όπως στα Model S και Model X), ενώ ο επιλογέας ταχυτήτων μεταφέρθηκε πλέον στην οθόνη αφής. Η τελευταία έχει διαγώνιο 15,4’’ και χάρη στα μικρότερα περιθώρια που έχει περιμετρικά μοιάζει και είναι προφανώς πιο λεπτή. Αρκετές είναι επίσης και οι επιλογές από τη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού με το ηχοσύστημα να φέρει στη νέα γενιά 17 ηχεία.

Δείτε ακόμα: 20 δισ τα κέρδη του δικτύου φόρτισης της Tesla

Με μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης

Στο τεχνικό σκέλος, η πισωκίνητη έκδοση (Model 3), προσφέρει πλέον 63 περισσότερα χιλιόμετρα αυτονομίας (554 km συνολικά), ενώ η έκδοση Long Range μπορεί με μία μόνο φόρτιση να φθάσει τα 678 km αυτονομίας. Οι χρόνοι φόρτισης, παραμένουν οι ίδιοι, όπως και οι επιδόσεις του μοντέλου που σημαίνει ότι τα πρώτα «0-100 km/h» ολοκληρώνονται σε χρόνο 6,1’’ στην πισωκίνητη εκδοχή, ενώ στην Long Range ο χρόνος για την ίδια διαδικασία επιτυγχάνεται σε μόλις 4,4’’.

Η διάθεση του ανανεωμένου Tesla Model 3 θα ξεκινήσει σε όλη την Ευρώπη τον Οκτώβριο με την τιμή πισωκίνητης έκδοσης (Model 3) στην ελληνική αγορά να εκκινεί από τα 41.990 ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη, Model 3 Long Range με τους δύο κινητήρες και την τετρακίνηση, έχει ως τιμή εκκίνησης τα 49.990 ευρώ.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...