Έρευνα: Τελικά μας αρέσουν οι συνδρομητικές υπηρεσίες στα αυτοκίνητα!

Μπορεί τα νέα στοιχεία να δείχνουν πως δεν έχουμε θέμα με τις συνδρομές, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλες τις παροχές. Δες ποιες εξαιρούνται.

  • -
  • -

Μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι οι καταναλωτές δεν έχουν και τόσο μεγάλο θέμα τελικά με τις συνδρομητικές υπηρεσίες στα αυτοκίνητα, μόλις τις δοκιμάσουν. Πρόκειται για κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση που υπήρχε πως η πλειοψηφία των ιδιοκτητών δεν θα υποστήριζαν τέτοιου είδους συνδρομές.

Πιο συγκεκριμένα, στην παγκόσμια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 8.000 άτομα, η S&P Global Mobility διαπίστωσε ότι από τους 4.500 ερωτηθέντες που είχαν δοκιμάσει μια δωρεάν δοκιμή ή μια υπάρχουσα συνδρομή σε μοντέλο του 2016 ή νεότερο, το 82% από αυτούς σίγουρα ή πιθανότατα θα σκεφτόταν να αποκτήσει υπηρεσίες βάσει συνδρομής σε μελλοντική αγορά νέου οχήματος.

interior

Η S&P Global Mobility πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να πείσουν τους καταναλωτές να πληρώσουν για συνδρομητικές υπηρεσίες είναι να τους δώσουν μία πρώτη γεύση από τέτοιες υπηρεσίες με δωρεάν δοκιμαστικές περιόδους. Μέσω της κανονικής χρήσης της οποιαδήποτε παροχής οι καταναλωτές ήταν πολύ πιο πρόθυμοι να αγοράσουν ξανά συνδρομή, από όταν απλά πωλητές τους ενημέρωναν για τις δυνατότητες της.

Από τους ερωτηθέντες που έχουν εκτεθεί σε μια συνδρομητική υπηρεσία, ίσως μέσω μιας δωρεάν δοκιμής ή πληρώνοντας για αυτήν, η συντριπτική πλειοψηφία είπε ότι πιθανότατα θα ανανεώσει. Επιπλέον, το 85% είπε ότι θα συνιστούσε τις υπηρεσίες σε φίλους.

bmw

Τι αρνούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές;

Υπάρχουν ορισμένες συνδρομητικές υπηρεσίες και λειτουργίες για τις οποίες οι καταναλωτές είναι πιο πρόθυμοι να πληρώσουν από άλλες. Για παράδειγμα, τα βελτιωμένα συστήματα πλοήγησης και υποβοήθησης οδηγού βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των παροχών που θέλουμε σαν οδηγοί. Τα συστήματα και οι τεχνολογίες ασφαλείας είναι επίσης δημοφιλή.

Δείτε ακόμηΗ Toyota μιμείται την BMW, ξεκινάει τις συνδρομές

Εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι με παροχές που ήταν από καιρό συνηθισμένες στα αυτοκίνητα, όπως τα θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι. Η έρευνα διαπίστωσε ότι λιγότερο από το 30% των ανθρώπων είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για θερμαινόμενα καθίσματα ή θερμαινόμενο τιμόνι μέσω μηνιαίας συνδρομής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εταιρίας όπου έκανε συνδρομητική την χρήση των θερμαινόμενων καθισμάτων είναι η BMW.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...