Toyota: Μιμείται την BMW – Ξεκινάει τις συνδρομές

Η Toyota ετοιμάζεται να κάνει τεράστιες επενδύσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και να καταφύγει σε λύσεις που δεν τυγχάνουν ευρείας αποδοχής για να αυξήσει την κερδοφορίας της, όπως οι συνδρομές.

  • -
  • -

Η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο για να καταστήσει τη στρατηγική της για τα ηλεκτρικά οχήματα κερδοφόρα το συντομότερο δυνατό υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλό της, Koji Sato. Αυτή η αλλαγή στη στρατηγική είναι μια αρκετά μεγάλη αλλαγή σε σχέση με αυτή που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως από τον Akio Toyoda, τον πρώην CEO της Toyota, ο οποίος ήταν διστακτικός όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα.

Τα πλάνα της Toyota για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το νέο σχέδιο του Sato περιλαμβάνει ετήσια παραγωγική ικανότητα 1,5 εκατομμυρίου ηλεκτρικών μέχρι το 2025 και 3,5 εκατ. μέχρι το 2030. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, η ιαπωνική φίρμα περιέγραψε ένα νέο σχέδιο κερδοφορίας με τρία μέρη. Το πρώτο βήμα έχει ήδη ολοκληρωθεί, το οποίο ήταν η εισαγωγή των πρώτων ηλεκτρικών προτάσεων της εταιρείας στις κορυφαίες παγκόσμιες αγορές.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/cbaa27f8a0a127d9895c49cf110cb487.jpg

Η Toyota πρέπει τώρα να εφαρμόσει αλλαγές στα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα της και, τέλος, να παρουσιάσει τη νέα της πλατφόρμα για χρήση αποκλειστικά από ηλεκτρικά μέχρι το 2026, η οποία στοχεύει να διπλασιάσει την αυτονομία που μπορεί να προσφέρει και να μειώσει στο μισό το κόστος ανάπτυξης αυτών των αυτοκινήτων.

Δείτε ακόμα: Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Toyota των 25.000

Πρώτη προτεραιότητα για την Toyota είναι η κερδοφορία

Η εστίαση της Toyota στην κερδοφορία είναι μοναδική για την εταιρεία, η οποία παραδοσιακά είναι πρωτοπόρος στον τομέα, επιτυγχάνοντας περιθώριο κέρδους 10%. Με τα κορυφαία στον κλάδο περιθώρια κέρδους που έχει επιτύχει η Tesla τα οποία κινούνται στην περιοχή του 20%, η Toyota δέχεται νέες πιέσεις για βελτίωση. Ωστόσο, η προγραμματισμένη αύξηση των ροών εσόδων της εταιρείας πρόκειται να αναζωογονήσει τον ισολογισμό της.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2c122955adc19b217f0925e486fae7e7.JPG

Η Toyota αγκαλιάζει το σύστημα συνδρομών

Στο πλαίσιο του δεύτερου βήματος της Toyota προς την κερδοφορία από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα εισαγάγει το "σύστημα λογισμικού Arena", το οποίο θα αυξήσει την κερδοφορία των οχημάτων μετά την αγορά. Ορισμένες από αυτές τις αλλαγές έχουν ήδη παρατηρηθεί στα νεότερα οχήματα της μάρκας, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος μηνιαίας συνδρομής για έλεγχο του κλιματισμό της καμπίνας από το κινητό απομακρυσμένα, καθώς και άλλες λειτουργίες του αυτοκινήτου που μπορούν να ελέγχονται από το κινητό.

Αυτή η συνδρομητική προσέγγιση είναι παρόμοια με αυτό που έχει κάνει η BMW με το σύστημα ConnectedDrive. Οι πελάτες πληρώνουν ένα μηνιαίο συνδρομητικό τέλος για να έχουν πρόσβαση σε λειτουργίες όπως ενημερώσεις κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, υπηρεσίες concierge και τηλεχειρισμό των λειτουργιών του αυτοκινήτου τους, αλλά και τα θερμαινόμενα καθίσματα. Με έναν αυξανόμενο αριθμό αυτοκινητοβιομηχανιών που επιθυμούν να εφαρμόσουν παρόμοια μοντέλα που βασίζονται σε συνδρομές, οι πελάτες ίσως δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ακολουθήσουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...