Επίσημο: Αυτό είναι το ολοκαίνουριο Hyundai Santa Fe

Η Hyundai παρουσίασε τη νέα γενιά του μεγάλου της SUV, στο οποίο υπάρχουν πολλές σχεδιαστικές αλλαγές, με μόνο άγνωστο παράγοντα να είναι οι κινητήρες.

  • -
  • -

Η Hyundai αιφνιδίασε τον κόσμο του αυτοκινήτου λανσάροντας την πέμπτη γενιά του Santa Fe, με μια απροσδόκητα δραματική αλλά και στιβαρή νέα εμφάνιση. Η νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία απομακρύνθηκε από την προηγούμενη σχεδιαστική της γλώσσα για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό SUV που έχει τραβήξει την προσοχή.

Περιγραφόμενο ως «στιβαρό αλλά με εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες» από τη Hyundai, ο σχεδιασμός του νέου Santa Fe αποπνέει μια αίσθηση αυτοπεποίθησης και δύναμης. Βέβαια, στα μάτια πολλών μοιάζει αρκετά με το Land Rover Discovery 4, όμως την ίδια στιγμή καταφέρνει να κρατάει τη δική του ταυτότητα. Τα εμπρός και πίσω φώτα διαθέτουν διακριτικά σχεδιαστικά στοιχεία σε σχήμα H, δίνοντας στο Santa Fe ένα ξεχωριστό και αναγνωρίσιμο πρόσωπο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/4e30cfe74501266175be4a818610b437.jpeg

Οι κινητήρες και η τετράγωνη λογική του νέου Santa Fe

Κάτω από το καπό, η Hyundai δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες των διαθέσιμων συστημάτων κίνησης, αλλά είναι πιθανό να συνεχίσει την τάση να προσφέρει τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, μαζί με υβριδικές και plug-in υβριδικές επιλογές, όπως είδαμε στην προηγούμενη έκδοση.

Δείτε ακόμα: Νέο Hyundai Kona: Αυτοί είναι όλοι οι κινητήρες του στην Ελλάδα

Το εξωτερικό του Santa Fe είναι εντυπωσιακό στη συνολική εικόνα του, η οποία τονίζεται από τους εντυπωσιακούς θόλους των τροχών με τις πολλές γωνίες. Το SUV πατάει σε μεγάλους τροχούς 21 ιντσών, που συμπληρώνουν τη συνολική σχεδίαση. Το τετράγωνο πίσω μέρος δίνει έμφαση στην πρακτικότητα, βελτιστοποιώντας τον χώρο αποσκευών και τον χώρο για το κεφάλι, αποφεύγοντας την τάση των coupe-SUV που θυσιάζουν τη λειτουργικότητα για χάρη του στυλ.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/64b1515eb610a6abc944313020cbc583.jpeg

Οθόνες και βιωσιμότητα για το νέο SUV της Hyundai

Στο εσωτερικό της καμπίνας, η Hyundai ανεβάζει τον πήχη παρέχοντας αυξημένη αίσθηση πολυτέλειας και καινοτομίας. Το μακρύτερο μεταξόνιο επιτρέπει ένα πιο ευρύχωρο εσωτερικό, ενώ η πανοραμική κυρτή οθόνη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αποτελούμενη από δύο οθόνες 12,3 ιντσών. Η μία είναι η οθόνη μπροστά από τον οδηγό που λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και η άλλη βρίσκεται πιο κεντρικά και είναι εκείνη μέσω της οποίας γίνεται ο χειρισμός του infotainment. Η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί δύο επιφάνειες ασύρματης φόρτισης για κινητά, εξυπηρετώντας τις σύγχρονες τεχνολογικές ανάγκες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/434f7586f1c35d56c9ed55c1d1b5f281.jpeg

Στο νέο Santa Fe γίνεται εμφανής και η δέσμευση της Hyundai για βιωσιμότητα, καθώς η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει ανακυκλωμένα πλαστικά για την επένδυση, τα πατάκια δαπέδου, ακόμα και για τις πλάτες της δεύτερης και τρίτης σειράς καθισμάτων, αποδεικνύοντας την αφοσίωσή της σε φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

Εν κατακλείδι, η πέμπτη γενιά του Hyundai Santa Fe σηματοδοτεί μια τολμηρή απόκλιση από την προηγούμενη σχεδιαστική γλώσσα της αυτοκινητοβιομηχανίας, παρουσιάζοντας μια εντυπωσιακή και ελκυστική επιλογή στην αγορά των SUV. Με τη μοναδική σχεδίαση, την προηγμένη τεχνολογία και τα βιώσιμα υλικά του, το νέο Santa Fe κερδίζει τις εντυπώσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...