Τέλος οι ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίων ΜΜΜ - Τι αλλάζει άμεσα

Μια από τις προτεραιότητες για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ο τρόπος έκδοσης εισιτηρίων, ο οποίος θα αλλάξει και θα εξοικονομεί χρόνο από τους επιβάτες!

  • -
  • -

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με νέα, πιο σύγχρονα λεωφορεία, περισσότερη ασφάλεια και εκσυγχρονισμός του τρόπου λειτουργίας τους. Μια από τις βασικότερες κινήσεις που πρόκειται να γίνουν άμεσα, είναι οι ανέπαφες συναλλαγές για άμεση έκδοση εισιτηρίου. Η πληρωμή με κάρτα θα είναι εφικτή κατευθείαν στο λεωφορείο, ενώ θα υποστηρίζονται και τα δημοφιλή «ηλεκτρονικά πορτοφόλια» Apple Pay και Google Pay. Φυσικά, αυτό θα ισχύει σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, από τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, μέχρι το μετρό και το τραμ.

Τι αλλάζει με την ανέπαφη πληρωμή στα ΜΜΜ

Με αυτό τον τρόπο, η έκδοση εισιτηρίου θα είναι πολύ απλή διαδικασία και καθόλου χρονοβόρα, καταργώντας ουσιαστικά τις ουρές στα εκδοτήρια. Μεγαλύτερο όφελος θα έχουν οι λιγότερο συχνοί χρήστες που δεν αγοράζουν πολλαπλά εισιτήρια ή δεν εκδίδουν μηνιαίες κάρτες, με αποτέλεσμα η μετακίνησή τους με τα ΜΜΜ να γίνεται ταχύτερη και πιο απλή. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, είναι ότι οι τουρίστες που θα επισκέπτονται την Αθήνα θα έχουν πολύ πιο εύκολες μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, χωρίς να πρέπει να μάθουν τη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων. Απλώς, θα πληρώνουν το ανάλογο αντίτιμο με την κάρτα τους.

Πόσες πόλεις της Ελλάδας θα ωφεληθούν;

Η νέα εποχή για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν αφορά μόνο την Αθήνα. Μαζί με την πρωτεύουσα, 33 πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και νησιά θα εκσυγχρονιστούν, αποκτώντας τερματικά ανέπαφων συναλλαγών στα ειδικά μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων.

Δείτε ακόμη: Το παράδοξο της Αθήνας - Αυξάνετα η χρήση ΜΜΜ, δεν μειώνεται η κίνηση!

Η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που ενσωμάτωσε τις ανέπαφες συναλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της ήταν η Λάρισα, με τις υπόλοιπες να ακολουθούν στη συνέχεια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...