Tesla: Έριξε τιμές κι έκανε ρεκόρ πωλήσεων

Πρώτη σε πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο συνεχίζει να είναι η Tesla, καθώς τα Model 3, Model Y, Model S και Model X κατάφεραν να κάνουν ρεκόρ το τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος 2023.

  • -
  • -

Η Tesla ανακοίνωσε άκρως εντυπωσιακά στοιχεία πωλήσεων για το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Η εταιρεία του Elon Musk κατάφερε να παραδώσει μέσα στους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο του 2023 τον αριθμό-ρεκόρ των 466.000 αυτοκινήτων, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών και σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στην αναπτυξιακή της πορεία.

Αυτές οι επιδόσεις αποτελούν σημαντικό επίτευγμα καθώς αντιπροσωπεύουν αύξηση 10% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ωστόσο, το πραγματικά εντυπωσιακό στατιστικό έρχεται από τη σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, καθώς η αύξηση που κατέγραψε φτάνει το 83%. Δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε σχεδόν να διπλασιάσει τις πωλήσεις της.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/d7f9c6aebb3bab266f9a073caf0a85f6.jpg

Η μείωση των τιμών αύξησε τις πωλήσεις

Η στρατηγική εφαρμογή της μείωσης των τιμών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της Tesla. Αυτές οι αναπροσαρμογές των τιμών αύξησαν τις πωλήσεις, ιδίως στην κινεζική αγορά, επιτρέποντας στην Tesla να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της και να εδραιώσει την ηγετική της θέση.

Διευρύνοντας τη διαθεσιμότητα επιλογών με χαμηλότερες τιμές, η Tesla πέτυχε να αυξήσει την απήχησή της και προσέλκυσε μια μεγαλύτερη πελατειακή βάση. Η θετική ανταπόκριση των ανθρώπων που προχώρησαν σε αγορά, καταδεικνύει τον σημαντικό αντίκτυπο της τιμολογιακής στρατηγικής της Tesla στους μέσους καταναλωτές.

Δείτε ακόμα: Νέο μοντέλο Tesla: Πόσο πιθανό είναι και πότε να το περιμένουμε;

Η κατανομή των παραδόσεων αποκαλύπτει ότι η Tesla παρέδωσε 446.915 μονάδες των δημοφιλών αυτοκινήτων Model 3 και Model Y, μαζί με 19.225 παραδόσεις των πιο premium Model S και Model X. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν τη συνεχιζόμενη ζήτηση και την αποδοχή της αγοράς για την γκάμα οχημάτων της Tesla.

Η θέση της Tesla, ο στόχος πωλήσεων για το 2023 και το Cybertruck

Οι ισχυρές επιδόσεις στις πωλήσεις τοποθετούν την Tesla σε καλή θέση για μελλοντική ανάπτυξη και η εταιρεία επιθυμεί να διατηρήσει την ανοδική της πορεία. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι η μέση ετήσια αύξηση του όγκου πωλήσεων να είναι τουλάχιστον 50%, ο οποίος μέχρι τώρα επιτυγχάνεται.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5b532374ca3221597733b1c9d288beb1.jpg

Παράγοντας που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου είναι η επικείμενη παρουσίαση του πολυαναμενόμενου Cybertruck, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το τρέχον τρίμηνο, δηλαδή κάποια στιγμή μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου του 2023.

Έρχονται και αναλυτικά οικονομικά αποτελέσματα από την Tesla

Οι επενδυτές και οι ενθουσιώδεις χρήστες αναμένουν με ανυπομονησία τα πλήρη οικονομικά αποτελέσματα της Tesla για το δεύτερο τρίμηνο, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 19 Ιουλίου. Τα αποτελέσματα αυτά θα ρίξουν φως στο μικτό περιθώριο κέρδους του τμήματος αυτοκινήτων της Tesla, το οποίο ενδέχεται να έχει επηρεαστεί από τις μειώσεις τιμών που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα τρίμηνα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/d2f1bd4ac67ba597cac157096a0a80ae.jpg

Η Tesla υπολογίζει ότι η μείωση του περιθωρίου κέρδους θα αντισταθμιστεί από το χαμηλότερο κόστος παραγωγής ανά μονάδα προϊόντος, το οποίο προκύπτει από την αυξημένη παραγωγή του εργοστασίου (οικονομίες κλίμακας) και τη μείωση των δαπανών για πρώτες ύλες. Η εταιρεία προβλέπει ότι τα μικτά περιθώρια κέρδους της θα κινηθούν κοντά στο 20% το 2023, ενώ αναμένεται περαιτέρω βελτίωση έως το 2030.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις πωλήσεων της Tesla το δεύτερο τρίμηνο του 2023 όχι μόνο υπογραμμίζουν την κυριαρχία της εταιρείας στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά αναδεικνύουν ταυτόχρονα την ικανότητά της να υπερβαίνει συνεχώς τις προσδοκίες. Με τις παραδόσεις-ρεκόρ, η Tesla παραμένει στην πρώτη γραμμή της επανάστασης των ηλεκτρικών οχημάτων, φέρνοντας μεγάλες αλλαγές στις μεταφορές και διατηρώντας παράλληλα ισχυρή εστίαση στη βιώσιμη κινητικότητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...