Αντίο κλειδιά! Ήρθε το αυτοκίνητο που το κοιτάς και ξεκλειδώνει

Η νέα εποχή στον τρόπο που αποκτάμε πρόσβαση στο αυτοκίνητό μας είναι εδώ, αφού ο όμιλος της Hyundai παρουσίασε το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου.

  • -
  • -

Η Genesis Motor Europe, εταιρεία η οποία αποτελεί την πολυτελή μάρκα του ομίλου Hyundai, παρουσίασε το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, ώστε να αναγνωρίζει εύκολα τον νόμιμο κάτοχο και να βάλει ένα τέλος στην ανάγκη για χρήση κλειδιών και τηλεχειριστηρίων.

Το μοντέλο που κάνει πραγματικότητα την εν λόγω τεχνολογία είναι το GV60, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που διαθέτει κορυφαίο σχεδιασμό και προηγμένη τεχνολογία. Στο τελευταίο κομμάτι, εκτός από την αναγνώριση προσώπου ξεχωρίζουν ακόμα το ψηφιακό κλειδί (το κινητό τηλέφωνο γίνεται κλειδί) και το σύστημα καθαρισμού του αέρα.

1-genesis-gv60-anagnorisi-prosopou-face-recognition-ilektriko-kamera-camera

Πώς γίνεται η αναγνώριση προσώπου στο Genesis GV60;

Η ονομασία της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου που υπάρχει στο Genesis GV60 είναι Face Connect. Μέσω ενός αισθητήρα αναγνώρισης προσώπου και ενός ελεγκτή επεξεργασίας εικόνας που χρησιμοποιεί τεχνολογίες deep learning, το GV60 μπορεί να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει χωρίς να χρειάζεται φυσικό κλειδί. Για να ρυθμίσει ο χρήστης την είσοδο με αναγνώριση προσώπου και να εκκινήσει το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας το δακτυλικό αποτύπωμα, χρειάζεται να υπάρξει πρόσβαση στο αυτοκίνητο με το φυσικό κλειδί μόνο μία φορά. Η διαδικασία γίνεται απρόσκοπτα με τη βοήθεια της εφαρμογής Genesis Connected Services (GCS).

Δείτε ακόμα: Με αυτό το ηλεκτρικό cabrio η Hyundai θα κλέψει πελάτες από την Bentley!

Το GV60 χρησιμοποιεί μια ενδεικτική λυχνία LED στην κολώνα B για να παρέχει οπτική ανατροφοδότηση σχετικά με την κατάσταση του αυτοκινήτου, ενώ όλα τα βιομετρικά δεδομένα αποθηκεύονται και διαχειρίζονται με ασφάλεια μέσω του κρυπτογραφημένου λογισμικού του οχήματος. Είναι σημαντικό ότι τα βιομετρικά δεδομένα δεν μεταφορτώνονται ούτε αποθηκεύονται ποτέ από απόσταση, διασφαλίζοντας το απόρρητο και την ασφάλεια του χρήστη.

2-genesis-gv60-anagnorisi-prosopou-face-recognition-ilektriko-kamera-camera

Με το Genesis GV60 αφήνεις τα κλειδιά στο σπίτι

Ο συνδυασμός της αναγνώρισης προσώπου και δακτυλικού αποτυπώματος προσφέρει μια εμπειρία χωρίς προβλήματα, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να αφήσουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους στο σπίτι. Αυτή η λειτουργία όχι μόνο ενισχύει την ευκολία αλλά παρέχει επίσης μια εμπειρία οδήγησης χωρίς άγχος, επιτρέποντας στους χρήστες να επικεντρωθούν στο ταξίδι και τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Είναι ιδιαίτερα επωφελής για τους λάτρεις των εξωτερικών χώρων που ασχολούνται με δραστηριότητες όπως κολύμπι, αναρρίχηση ή τρέξιμο, όπου η μεταφορά ενός φυσικού κλειδιού μπορεί να είναι δύσκολη.

Digital key: Το κινητό και το ρολόι γίνονται κλειδιά για το Genesis GV60

Εκτός από την αναγνώριση προσώπου, το GV60 εισάγει τη λειτουργία Digital Key, που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση και να ελέγχουν το όχημά τους χρησιμοποιώντας το smartphone ή το smartwatch τους. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει εξατομικευμένες ρυθμίσεις καλωσορίσματος κατά την προσέγγιση του αυτοκινήτου, όπως η ενεργοποίηση των φώτων και το άνοιγμα των πλευρικών καθρεπτών. Οι χρήστες μπορούν επίσης να μοιράζονται ένα κλειδί σε πραγματικό χρόνο με έως και τρία άτομα, παρέχοντάς τους πρόσβαση στο αυτοκίνητο μέσω μιας ψηφιακής εφαρμογής, εξαλείφοντας την ανάγκη για φυσικό κλειδί.

genesis-gv60-daktiliko-apotipoma-fingerprint-reader-ilektriko

Με το ψηφιακό κλειδί, οι ιδιοκτήτες μπορούν εύκολα να μοιράζονται την πρόσβαση στο όχημα μέσω του smartphone τους, θέτοντας όρια στη διάρκεια της διαθεσιμότητας του ψηφιακού κλειδιού για άλλους χρήστες. Αυτή η λειτουργία παρέχει ευελιξία και ασφάλεια, επιτρέποντας την κοινή χρήση της πρόσβασης στο αυτοκίνητο με φίλους ή συγγενείς, ανεξάρτητα από την τοποθεσία του ιδιοκτήτη. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης μπορεί να θέσει περιορισμούς στο επίπεδο πρόσβασης για τους επισκέπτες, εξασφαλίζοντας ότι θα γίνει λελογισμένη χρήση.

Το Genesis GV60 αποδεικνύει τη δέσμευση της Genesis και του ομίλου της Hyundai γενικότερα στην καινοτομία, ενσωματώνοντας βιομετρική τεχνολογία τελευταίας τεχνολογίας, προσφέροντας μια απρόσκοπτη και ασφαλή εμπειρία οδήγησης, εξαλείφοντας παράλληλα την εξάρτηση από τα φυσικά κλειδιά του αυτοκινήτου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...