Video σε βάζει σε σκέψεις: Ασφαλής σε αυτοκίνητο, ή εκτεθειμένος σε ποδήλατο;

Το να είσαι έξω από ένα αυτοκίνητο αυτές τις μέρες μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικό, ειδικά όταν οι οδηγοί δεν σέβονται τους άλλους χρήστες του δρόμου.

  • -
  • -

Μια νέα τάση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο προσπαθεί να βάλει επιτέλους τους οδηγούς στο κάθισμα του ποδηλάτου για να τους δείξει πόσο τρομακτικό είναι να είσαι ποδηλάτης σήμερα.

Ο CycleGaz είναι ένας ποδηλάτης στο Ηνωμένο Βασίλειο που ανεβάζει στα social media βίντεο από τις καθημερινές του μετακινήσεις στο Λονδίνο. Τα βίντεο έχουν μια βασική προσθήκη: ένα ταμπλό αυτοκινήτου, το οποίο τον κάνει να μοιάζει προστατευμένος μέσα σε ένα Ι.Χ., αντί να βρίσκεται εκτεθειμένος πάνω σε ένα ποδήλατο.

Ο στόχος του CycleGaz είναι να κατανοήσουν οι άνθρωποι καλύτερα τα περιστατικά επικίνδυνης οδήγησης που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ποδηλάτες. Πρώτα, ανεβάζει τα κανονικά πλάνα από τις μετακινήσεις του με το ποδήλατο, και στη συνέχεια ανεβάζει τα ίδια πλάνα με την επικάλυψη ενός ταμπλό αυτοκινήτου.

Δείτε επίσης: Τρελή καταδίωξη e-scooter με 100 km/h

Το κόλπο του CycleGaz με το ταμπλό είναι μέρος μιας αυξανόμενης τάσης στις ποδηλατικές κοινότητες στην Ευρώπη καθώς και στις ΗΠΑ, καθώς οι ποδηλάτες θέλουν απεγνωσμένα να μεταφέρουν στους οδηγούς αυτοκινήτων τον πραγματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι καθημερινά. Κίνδυνος που πολλές φορές οδηγεί στο πιο δυσάρεστο αποτέλεσμα, με εκατοντάδες ποδηλάτες να χάνουν τη ζωή τους ετησίως στο δρόμο.

Δείτε το video:


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...