Πρόσεξε μην ανοίξεις την πόρτα!

Νέο σύστημα προειδοποίησης για το Cupra Formentor

  • -
  • -

Η πρόσφατη προσθήκη στον στόλο της Cupra, το Formentor, τώρα είναι σε θέση να μας βοηθήσει να αποφύγουμε ένα είδος ατυχήματος, αρκετά συχνό στους δρόμους της πόλης. Είσαι ποδηλάτης και εκεί που κινείσαι ήρεμα και οικολογικά με το ποδήλατο σου στους δρόμους της πόλης, ξαφνικά εμφανίζεται μια πόρτα από το πουθενά και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου μετατρέπεσαι σε κούκλα από crash test.

Για να αποφευχθεί αυτό ακριβώς το σενάριο λοιπόν, η Cupra, εξόπλισε το νέο της SUV με κάτι που ονομάζεται «Τεχνολογία προειδοποίησης εξόδου». Μία κάμερα στο πίσω μέρος του οχήματος σκανάρει το περιβάλλον και αν αντιληφθεί πως κάποιο όχημα ή πεζός πλησιάζει, τότε μέσω ηχητικής προειδοποίησης, το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό και τους επιβάτες που θέλουν να εξέλθουν από το όχημα.

Με πάνω από 17.550 ποδηλάτες να έχουν τραυματιστεί στους δρόμους της Μ. Βρετανίας, μόνο το 2018, ενώ ο τραυματισμός πολλών εξ αυτών οφειλόταν στο σενάριο που μόλις περιγράψαμε, η τεχνολογία σίγουρα μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν τόσο τα ατυχήματα όσο και οι θάνατοι.

side

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...