Τα 10 γρηγορότερα αυτοκίνητα του κόσμου για το 2023

Χιλιάδες άλογα, εντυπωσιακά σχήματα και κορυφαία τεχνολογία αποτελούν κοινά σημεία για όλα τα hypercars. Εδώ, έχουμε τα πιο γρήγορα για φέτος!

  • -
  • -

Ο τίτλος του «γρηγορότερου αυτοκινήτου στον κόσμο» είναι ένας από τους πιο περιζήτητους στον κόσμο των τεσσάρων τροχών. Τον έχουν διεκδικήσει καταξιωμένοι κατασκευαστές, όπως η Bugatti, η Koenigsegg, η Ferrari, η Porsche ή η Lamborghini, όμως δεν σταματάει να αλλάζει χέρια.

Για το 2023, έχουμε πολλά εντυπωσιακά και απίστευτα γρήγορα αυτοκίνητα, τα οποία φυσικά έχουν… απλησίαστη τιμή. Επειδή οι πιθανότητες να δούμε κάποιο από κοντά είναι ελάχιστες, ας συγκεντρώσουμε στο ίδιο άρθρο τα 10 ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο, με τελική ταχύτητα που αγγίζει ακόμη και τα… 500 km/h!

10 – Zenvo TS1 GT

Η Zenvo είναι μια εταιρεία κατασκευής υπεραυτοκινήτων από την Ολλανδία, η οποία έγινε γνωστή στο ευρύτερο κοινό από ένα επεισόδιο του βρετανικού Top Gear, στο οποίο ένα μοντέλο της, έπιασε φωτιά. Ανεξάρτητα από αυτή την «ατυχία», η μάρκα φτιάχνει μερικά πολύ εντυπωσιακά αυτοκίνητα, όπως το TS1 GT με τελική ταχύτητα στα 375 km/h.

9 – Pagani Huayra

Η Pagani φτιάχνει μερικά από τα πιο ποθητά και άρτια supercars του κόσμου. Το Pagani Huayra έχει πολλά χρόνια που βρίσκεται στην αγορά, όμως οι ταχύτερες εκδόσεις του ακόμη και σήμερα συναρπάζουν. Χάρη στον twin turbo V12 κινητήρα της Mercedes-AMG, ειδικά τροποποιημένο από την εταιρεία, μπορεί να φτάσει έως τα 383 km/h.

8 – W Motors Fenyr Supersport

Η W Motors «γεννήθηκε» στον Λίβανο και στη συνέχεια… μετακόμισε στο Ντουμπάι. Το πιο γνωστό μοντέλο της ήταν το Lykan HyperSport, το οποίο εμφανίστηκε και σε μια εντυπωσιακή σκηνή στο Fast & Furious. Ο αντικαταστάτης του είναι το Fenyr Supersport, με τελική ταχύτητα που μπορεί να αγγίξει τα 395 km/h, σύμφωνα με την εταιρεία.

7 – Aspark Owl

Χειροποίητο, κατασκευασμένο στην Ιαπωνία και… ηλεκτρικό. Το Aspark Owl κάνει 0-100 km/h σε κάτω από 1,8 δευτερόλεπτα, έχει 2.000 ίππους και ένα σετ μπαταριών των 64 kWh, χωρητικότητα μάλλον μικρή για τόση ισχύ. Όσο είναι φορτισμένο όμως, μπορεί να φτάσει έως και τα 400 km/h τελικής ταχύτητας. Όχι για πολύ, πάντως!

6 – McLaren Speedtail

Ένα από τα πιο περίεργα σχήματα που έχει παρουσιάσει ποτέ η McLaren, ανήκει στο εντυπωσιακό Speedtail. Θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 106 αυτοκινήτων, ενώ υιοθετεί και την καμπίνα τριών θέσεων με τον οδηγό στο κέντρο, όπως η εκπληκτική McLaren F1. Η τελική ταχύτητα που μπορεί να φτάσει είναι τα 403 km/h.

5 – Rimac Nevera

Ακόμη ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη λίστα με τα γρηγορότερα μοντέλα! Πρόκειται για το Rimac Nevera, μια κατασκευή που έχει συζητηθεί πολύ στον κόσμο των τεσσάρων τροχών. Με περίπου 1.900 ίππους, κάνει 0-100 km/h σε κάτω από 2 δευτερόλεπτα και φτάνει στα 300 km/h σε λιγότερα από 9,5 δευτερόλεπτα. Η τελική του είναι 415 km/h.

4 – Hennessey Venom F5

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το Hennessey Venom F5 θα μπορεί να αγγίξει τα 500 km/h όταν ολοκληρωθεί πλήρως η εξέλιξή του. Σήμερα, όμως, το μοντέλο φτάνει έως τα 436 km/h, νούμερο που δεν είναι ακριβώς… μικρό. Χρησιμοποιεί έναν twin turbo V8 κινητήρα με περίπου 1.850 ίππους, οι οποίοι καταλήγουν αποκλειστικά στον πίσω άξονα.

Δείτε ακόμη: Τι αυτοκίνητο πήρε κλήση επειδή πήγαινε με... 703 km/h;

3 – SSC Tuatara

Με βάρος στα 1.250 κιλά και περισσότερους από 1.750 ίππους, είναι λογικό το SSC Tuatara να βρίσκεται στην συγκεκριμένη λίστα. Εφοδιάζεται με έναν twin turbo V8 των 5.9 λίτρων και σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποίησε ο κατασκευαστής, η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 455 km/h. Καλούτσικο θα λέγαμε…

2 – Bugatti Chiron Super Sport 300+

H Bugatti έχει μεγάλη παράδοση στην κατασκευή απίστευτα γρήγορων αυτοκινήτων. Κάθε μοντέλο της σύγχρονης ιστορίας διεκδικεί τον τίτλο του ταχύτερου μοντέλου στον κόσμο, όπως συμβαίνει τώρα με το Chiron Super Sport 300+. Ο 16κύλινδρος κινητήρας σε διάταξη W αποδίδει 1.600 ίππους και η τελική του ταχύτητα είναι στα… 490 km/h.

1 – Koenigsegg Jesko

Το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, είναι το Koenigsegg Jesko! Το σουηδικό hypercar έχει έναν V8 των 5.0 λίτρων με 1.600 ίππους και απίστευτα ψαγμένο στήσιμο και αεροδυναμική. Ο θεωρητικός στόχος της εταιρείας είναι τα 530 km/h τελικής ταχύτητας. Οι μετρήσεις δεν έχουν γίνει ακόμη, ο Christian von Koenigsegg, όμως, θεωρεί δεδομένο ότι θα ξεπερνάει τα 500 km/h. Και όσοι έχουν παρακολουθήσει λίγο τη δουλειά του «τρελού» Σουηδού, γνωρίζουν ότι σε τέτοια θέματα, ποτέ δεν πέφτει έξω!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...