Υβριδικό, οικογενειακό SUV με 130 ίππους, 500 lt πορτμπαγκάζ και μηδενικά Τέλη – Ποιο είναι;

Το ευρύχωρο C-SUV διατείθεται στην ελληνική αγορά αποκλειστικά ως υβριδικό, με χαμηλό κυβισμό και απόδοση έως 200 ίππους.

  • -
  • -

Τα SUV κυριαρχούν στην αγορά εδώ και καιρό, με τους mainstream κατασκευαστές να έχουν αρκετές προτάσεις στην κατηγορία. Ο υβριδισμός έχει γίνει σχεδόν αναπόσπαστο κομμάτι των κορυφαίων επιλογών, ενώ οι mild, full και plug-in hybrid επιλογές είναι πλέον αναρίθμητες. Αυτό σημαίνει πως για να ξεχωρίσει μία εταιρεία, θα χρειαστεί ένα εντυπωσιακό μοντέλο τόσο από πλευράς εμφάνισης, αλλά και από πλευράς παροχών-τεχνολογιών. Τομείς στους οποίους φαίνεται να αριστεύει το αυτοκίνητο που θα δείτε παρακάτω.

Πρόκειται για ένα C-SUV με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V που του επιτρέπει να κινείται άκρως οικονομικά. Με απόδοση που φτάνει τους 130 ίππους, οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές ενώ ταυτόχρονα η κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 5,2 lt/100km. Ακόμη ένα προνόμιο της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι οι χαμηλές εκπομπές CO2, με το C-SUV που ακολουθεί να παράγει μόλις 118 gr/km. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται και μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας, μειώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο το κόστος χρήσης.

Και όλα αυτά ενώ ταυτόχρονα έχουμε να κάνουμε με ένα νέο και μοντέρνο μοντέλο τόσο από πλευράς εμφάνισης, αλλά και από πλευράς τεχνολογιών. Ακόμη και στην βασική έκδοση έρχεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, ασύρματη σύνδεση Android Auto και Apple CarPlay, οθόνη για το infotainment 9 ιντσών, προβολείς LED, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και πολλά ακόμη. Παράλληλα το εσωτερικό είναι άνετο, με τον χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 500 lt!

Δείτε ακόμη: Αυτό ήταν το best seller στα compact SUV στην Ευρώπη το 2022

Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, τόση ώρα αναφερόμαστε στο ολοκαίνουργιο Renault Austral, τον νέο διεκδικητή της C-SUV κατηγορίας που στην πρώτη του γενιά έρχεται αποκλειστικά υβριδική γκάμα με αποδόσεις που κυμαίνονται από 130 έως και 200 ίππους.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για την βασική έκδοση mHEV Advanced equilibre 130 PS, ενώ κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για όλη την υπόλοιπη γκάμα.

Τέλος, εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή της μεσαίας έκδοσης με τους 160 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο.

austral

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...