Χάκαραν το Model 3 σε 2 λεπτά – Τα πήραν όλα από την Tesla

Η Tesla επιχείρησε να κάνει την «έξυπνη» στους χάκερς, αλλά έχασε το στοίχημα. Της πήραν και το αυτοκίνητο και 100.000 $ σε μετρητά.

  • -
  • -

Τους χάκερς δεν πρέπει να τους προκαλείς ποτέ. Υπάρχουν tech-freaks που μπορούν να διασπάσουν κάθε λογισμικό στον ελάχιστο χρόνο και να προσπελάσουν ακόμη και το πιο δυσκατάβλητο τεχνολογικό εμπόδιο. Οπότε, ακόμη κι αν είσαι η Tesla και θεωρείς την εταιρεία σου την καλύτερη, κράτα «μικρό καλάθι» εμπρός σε αυτούς τους τύπους.

tesla

Στον πρόσφατο διαγωνισμό Pwn2Own, που διεξαχθεί στο Βανκούβερ του Καναδά, και θεωρείται η κορυφαία γιορτή των χάκερς, η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk, τους έθεσε την υπέρτατη πρόκληση. Τους ζήτησε να «σπάσουν» το software των Model 3 και Model S. Σε όποιον τα κατάφερνε θα πρόσφερε ως δώρο το αυτοκίνητο κι ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η Tesla τα παράτησε και έφυγε

H Tesla θεωρούσε πως το λογισμικό των αυτοκινήτων της είναι απροσπέλαστο από κάθε λογής κυβερνοεπίθεση, αλλά πήρε ένα πολύ σκληρό μάθημα. Μια ομάδα Γάλλων χάκερ δέχθηκε την πρόσκληση και επιχείρησε να διασπάσει κάθε σύστημα των αυτοκινήτων.

tesla

Η ομάδα της Synacktiv παραβίασε τόσο το λογισμικό, όσο και την πύλη δεδομένων, αλλά και τα συστήματα ασφαλείας, παίρνοντας πλήρως τον έλεγχο του Model 3. Κι όλα μέσα σε 2 λεπτά, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων επισκεπτών και συμμετεχόντων.

tesla

Βλέποντας πως τα πράγματα λαμβάνουν αρνητική τροπή για την ίδια, η Tesla απέσυρε άρον άρον το Model S. Τα μέλη της Synacktiv δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να «επιτεθούν» με τους υπολογιστές τους στο έτερο ηλεκτρικό μοντέλο και να χακάρουν κάθε σύστημα.

tesla

Διαβάστε επίσης: Νεαρός χάκαρε 25 αυτοκίνητα της Tesla

Φυσικά, οι Γάλλοι ανταμείφθηκαν για το κατόρθωμά τους, λαμβάνοντας ως δώρο τόσο το Model 3, όσο και 100.000 $ σε μετρητά. Φυσικά, λόγω του κινδύνου που ενέχει η παραβίαση ενός πραγματικού οχήματος, οι χάκερς ενήργησαν μέσω μιας απομονωμένης κεντρικής μονάδας την οποίας τα δεδομένα διαγράφηκαν αμέσως μετά την κυβερνοεπίθεση.

Πηγή: insideevs.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...