Νεαρός χάκαρε 25 αυτοκίνητα της Tesla

Ένας 19χρονος κατάφερε να σπάσει το λογισμικό της Tesla και να πάρει υπό έλεγχο αυτοκίνητα πελατών.

  • -
  • -

Ένα ελάττωμα στην ασφάλεια του software της Tesla ήταν αρκετό για τον νεαρό χάκερ προκειμένου να πάρει τον έλεγχο 25 οχημάτων της αμερικανικής φίρμας σε 13 διαφορετικές χώρες. Όπως ανέφερε στο twitter ο David Colombo, κατάφερε να εισβάλλει στο κεντρικό σύστημα και να παραβιάσει εξ αποστάσεως τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Ο αυτοαποκαλούμενος και ως εξπέρ στην τεχνολογία πληροφοριών, ισχυρίστηκε πως μπορεί να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει τις πόρτες, να ελέγξει αν το όχημα κινείται, να θέσει σε λειτουργία το ηλεκτρικό σύνολο, να δει αν επέβαινε οδηγός και να απενεργοποιήσει τα συστήματα ασφαλείας. Ωστόσο, το μόνο που έκανε ήταν να αναβοσβήσει τα φώτα τους και να επέμβει στον ήχο της μουσικής.  
hacker tesla1

Ο 19χρονος χάκερ δεν ανέφερε πως κατάφερε να «σπάσει» το λογισμικό, παρά μόνο ότι υπάρχει ένα κενό ασφαλείας, το οποίο προφανώς πρέπει να ελέγξουν οι προγραμματιστές και σχεδιαστές συστημάτων της Tesla.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ 500 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ TESLA ΚΛΕΙΔΩΘΗΚΑΝ ΑΠ’ ΕΞΩ

Η εταιρεία, πιστή στην τακτική της να μην σχολιάζει θέματα που αφορούν προβλήματα στα μοντέλα της γκάμας της, αρνήθηκε να κάνει την παραμικρή δήλωση. Ωστόσο, ο νεαρός Colombo έγραψε στο twitter πως η ομάδα κυβερνοασφαλείας της Tesla ήρθε σε επικοινωνία μαζί του και ξεκίνησε έρευνα για να εντοπίσουν το κενό στο software.

Πηγή: Bloomberg

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...