Επίσημο: Πάνω από τις μισές BMW Μ θα είναι σύντομα ηλεκτρικές!

Σύντομα, οι περισσότερες BMW M θα είναι είτε ηλεκτρικές είτε Plug-In Hybrid. Εξέλιξη ή… ακόμη ένα κάστρο που έπεσε;

  • -
  • -

Σε ορισμένες κατηγορίες αυτοκινήτων, η μυρωδιά της βενζίνης δύσκολα ξεθωριάζει. Τα σπορ αυτοκίνητα δεν… ταιριάζουν τόσο με τους ηλεκτροκινητήρες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα έχουμε τέτοιες προτάσεις. Ήδη στην αγορά υπάρχουν κάμποσα ηλεκτρικά που δηλώνουν πρόθυμα να ικανοποιήσουν τις οδηγικές ανησυχίες και πολλά από αυτά, όντως το καταφέρνουν. Μεταξύ των τελευταίων βρίσκονται και προτάσεις της BMW M, όπως η i4 M50.

Ετοιμαστείτε για ηλεκτρικές… μπάντες!

Σε 4 χρόνια από σήμερα, η BMW M περιμένει ότι θα πουλάει περισσότερα ηλεκτρικά και Plug-In Hybrid από ότι αυτοκίνητα με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αυτό θα συμβεί επειδή περισσότερος κόσμος θα ενδιαφερθεί για τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα της γκάμας, αλλά και επειδή θα διευρυνθούν σημαντικά οι προτάσεις του M Division με ηλεκτροκινητήρες. Η σχετική ανακοίνωση έγινε από επίσημα χείλη.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε την BMW i4 M50 των 544 ίππων

Πιο συγκεκριμένα, αυτό ειπώθηκε από τον επικεφαλής του τμήματος M, Frank van Meel, στην παρουσίαση των BMW M2 και BMW XM. Σύμφωνα με το γράφημα της εταιρείας, περιμένουν ότι η κυριαρχία των θερμικών κινητήρων θα «σπάσει» το 2027, όταν θα πέσουν κάτω από το 50% των πωλήσεων της BMW M. Χαρακτηριστικά, έως το 2030, τα περισσότερα σπορ μοντέλα της BMW θα είναι ηλεκτρικά. Ακολουθούν τα θερμικά και στη συνέχεια, ένα μικρό ποσοστό Plug-In Hybrid.

BMW M EV future

Γίνεται μια BMW M να είναι ηλεκτρική;

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει αμιγώς ηλεκτρική BMW M. Η i4 M50, για παράδειγμα, έχει δεχτεί απλώς «περιποιήσεις» από το M Division και δεν πρόκειται για καθαρόαιμη κατασκευή «Μ». Αυτό θα αλλάξει μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς ετοιμάζεται ήδη η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική BMW M, η οποία φημολογείται πως θα έχει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν για κάθε τροχό) και… τρομακτική απόδοση που θα ξεπερνά τα 1.300 άλογα!

Χωρίς αμφιβολία, θα αποτελεί τη ναυαρχίδα της BMW, όμως πόσο… ποθητή θα είναι χωρίς έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης; Ο χρόνος θα δείξει.

Πηγή

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...