To CUPRA Leon τώρα και με κινητήρα diesel – Οι πρώτες τιμές

Για πρώτη φορά, το Leon της CUPRA είναι διαθέσιμο με κινητήρα πετρελαίου απόδοσης 150 ίππων. Σε ποια αγορά πωλείται και πόσο κοστίζει.

  • -
  • -

Η CUPRA αποφάσισε να εμπλουτίσει περαιτέρω την γκάμα του Leon, τοποθετώντας έναν κινητήρα που διακρίνεται για την υψηλή απόδοση, τις πολύ καλές επιδόσεις και την αξεπέραστη οικονομία καυσίμου. Μετά λοιπόν τους 1.5 TSI, 1.5 eTSI, 2.0 TSI και τον e-Hybrid, το ισπανικό hatchback προσφέρεται και ως diesel, έχοντας κάτω από το καπό τον 2.0 TDI απόδοσης 150 ίππων και 340 Nm.

leon

Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε με το αυτόματο DSG7, καλύπτοντας την απόσταση των 0-100 km/h - με το αυτόματο κιβώτιο - σε 8,7 δευτερόλεπτα και αναπτύσσοντας τελική ταχύτητα 212 km/h. Η μέση κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται στα 4,8 με 5 lt/100 km.

Πόσο κοστίζει το Leon 2.0 TDI

Το αυτοκίνητο ξεκίνησε την εμπορική του πορεία από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως αυτή της Γερμανίας, όπου στην hatch έκδοση κοστίζει 35.730 € και στην Sport Tourer 37.335 €. Οι εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο DSG7, τιμολογούνται 1.800 € επιπλέον.

leon

Ο εξοπλισμός του πετρελαιοκίνητου Leon είναι σχεδόν πλήρης, περιλαμβάνοντας ψηφιακές οθόνες, υπηρεσίες συνδεσιμότητας, αυτόματο κλιματισμό, ζάντες 18 ιντσών και πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης.

Διαβάστε επίσης: Ήρθε Ελλάδα το CUPRA Leon 1.5 TSI - Δείτε τιμές & εξοπλισμό

Λογικά, το CUPRA Leon 2.0 TDI θα έρθει το επόμενο διάστημα και στη χώρα μας. Μέχρι στιγμής ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την ελληνική εισαγωγική εταιρεία.

Πηγή: Auto-motor-und-sport

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...