Αλλάζουν όλα στην Alfa Romeo Giulia – Ηλεκτρική με 1.000 ίππους!

Η ιταλική φίρμα μπαίνει σε μια νέα εποχή, με το απολαυστικό sedan να γίνεται αμιγώς ηλεκτρικό, έχοντας εξωφρενική ισχύ.

  • -
  • -

O επικεφαλής της Alfa Romeo, Jean Philippe Imparato, επιβεβαίωσε τις φήμες περί ολοκληρωτικής στροφής της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση. Σύμφωνα με το πλάνο, όλα τα μοντέλα της ιταλικής φίρμας θα μετατραπούν σε EV μέχρι το 2027.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και η Giulia, με την επόμενη γενιά του γοητευτικού sedan να μπαίνει στην πρίζα από το 2025. Όπως δήλωσε στο βρετανικό Autocar, ο CEO της ιταλικής μάρκας, η ανάπτυξη της αμιγώς ηλεκτροκίνητης Giulia βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, με το ντεμπούτο του αυτοκινήτου να προγραμματίζεται για το 2025. Με βάση το αγγλικό Μέσο, θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, καλύπτοντας κάθε απαίτηση των αγοραστών.

imparato

Η βασική ηλεκτρική Giulia θα έχει ισχύ περίπου 350 ίππους, η Veloce γύρω στους 700 με 800 ίππους και η κορυφαία Quadrifoglio θα αγγίζει την εξωπραγματική ισχύ των 1.000 ίππων, έχοντας τρεις ηλεκτροκινητήρες. Το αυτοκίνητο θα πατάει σε ηλεκτρική πλατφόρμα που υποστηρίζει 800V, με τη φόρτιση της μπαταρίας να πραγματοποιείται στον ελάχιστο χρόνο. Όσο για την αυτονομία, θα φθάνει έως και τα 700 km.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοστίζει η νέα Alfa Romeo Tonale PHEV στην Ελλάδα

Φυσικά, όπως όλες οι Alfa Romeo, θα διακρίνεται για τον ξεχωριστό σχεδιασμό, τον δυναμισμό και την κομψότητα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Imparato, θα μοιάζει με «την Alfa Romeo που όλοι θέλουμε».

imparato

Πότε θα δούμε την πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo της ιστορίας

Η Giulia EV που αναμένουμε το 2025 θα είναι το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της μιλανέζικης φίρμας. Το πρώτο θα κάνει πρεμιέρα μέσα στον επόμενο χρόνο και ανήκει στα Β-SUV. Λογικά, πρόκειται για τη Brennero, ένα όχημα με διαστάσεις ισάξιες του Peugeot 2008.

πηγή: autocar.co.uk

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...