Στην Ελλάδα η ισχυρότερη Alfa Romeo Tonale των 280 ίππων – Πόσο κοστίζει;

Η Alfa Romeo σήμανε την έναρξη της εμπορικής πορείας της plug-in υβριδικής εκδοχής της Tonale στην ελληνική αγορά, ανακοινώνοντας τις τιμές του πανίσχυρου SUV.

  • -
  • -

Η Tonale έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις με τη σχεδίασή της, όμως τώρα θα το κάνει και με τις επιδόσεις της καθώς η ελληνική αντιπροσωπεία της Alfa Romeo ανακοινώνει τις τιμές και το λανσάρισμα της Plug-in hybrid Q4 έκδοσης η οποία διαθέτει 280 ίππους, με την ισχύ να πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς.

Συγκεκριμένα, ο βενζινοκινητήρας αποδίδει 180 ίππους και 270 Nm ροπή με την ισχύ να μεταφέρεται στον εμπρός άξονα. Την ίδια στιγμή, στον πίσω άξονα υπάρχει ηλεκτρικό μοτέρ με 122 ίππους και 250 Nm ροπή. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να είναι προσθιοκίνητο, πισωκίνητο ή τετρακίνητο ανάλογα τις ανάγκες.

alfa-romeo-tonale-plug-in-hybrid-yvridiko-phev-visma-vysma-fortisi

Η μπαταρία που αναλαμβάνει να αποθηκεύσει την απαραίτητη για τη λειτουργία του πίσω άξονα ηλεκτρική ενέργεια έχει χωρητικότητα 15,5 KWh, μέγεθος ικανό να προσφέρει μέχρι και 80 km αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι κάνουμε 50 ή λιγότερα km κάθε μέρα, η αυτονομία είναι αρκετή ώστε οι περισσότερες διαδρομές να γίνονται με μηδενική κατανάλωση καυσίμου.

Δείτε ακόμαH Alfa Romeo δεν προλαβαίνει τις παραγγελίες για την Tonale – Αυξάνει την παραγωγή

Όσον αφορά τις επιδόσεις, οι 280 ίπποι κάνουν την Tonale «εκρηκτική», με αποτέλεσμα η επιτάχυνση 0-100 km/h να γίνεται σε 6,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 206 km/h.

Η Tonale plug-in hybrid Q4 θα προσφέρεται σε δύο εξοπλιστικά επίπεδα, τα Edizione Speciale και Veloce. Φυσικά ως plug-in υβριδικό το μοντέλο της Alfa Romeo δεν έχει Τέλη κυκλοφορίας, μπαίνει ελεύθερα στον Δακτύλιο και παρκάρει δωρεάν οπουδήποτε υπάρχει σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 Edizione Speciale       55.900 ευρώ

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 Veloce                           58.100 ευρώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...