Η Alfa Romeo ετοιμάζει ακόμη ένα crossover – Πότε θα το δούμε;

Δεν πέρασαν λίγες μέρες από τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Tonale και η ιταλική φίρμα επιβεβαίωσε πως αναπτύσσει ένα ακόμη SUV μικρότερου μεγέθους.

  • -
  • -

Στην εξέλιξη ενός ολοκαίνουριου μοντέλου που θα τοποθετηθεί κάτω από την Tonale προχωρά η Alfa Romeo. Το αυτοκίνητο ανήκει στα compact SUV και θα διακρίνεται για το ξεχωριστό στυλ, τη δυναμική οδική συμπεριφορά, τις προηγμένες τεχνολογίες, το premium εσωτερικό και τα αποδοτικά σύνολα κίνησης.

Όπως ανέφερε στο Automotive News ο επικεφαλής της μιλανέζικης εταιρείας, Jean-Philippe Imparato, το νέο μικρό SUV θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο μέσα στο 2024. Αρχικά θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης που ενσωματώνουν ήπια υβριδική τεχνολογία και ως plug-in hybrid. Το 2025 ωστόσο, θα λανσαριστεί και σε αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή.  

alfa suv

Η Brennero, όπως ονομάζεται, βασίζεται στην πλατφόρμα CMP και e-CMP, την ίδια δηλαδή με τα Peugeot 2008, Citroen C4 και DS3 Sportback. Από εκεί λοιπόν θα προέρχονται τα μηχανικά σύνολα, ωστόσο δεν αποκλείεται να αποδίδουν περισσότερη ισχύ προς όφελος των επιδόσεων και της οδηγικής απόλαυσης.

Γνωρίστε την Alfa Romeo Tonale

Ο όμιλος Stellantis επιθυμεί να φέρει εκ νέου στο προσκήνιο την Alfa Romeo και να την καταστήσει πρωταγωνιστή της ευρωπαϊκής κυρίως αγοράς, έχοντας στην κεφαλή τον κύριο Imparato.

Μέχρι το 2030 θα προστίθενται στην γκάμα κι ένα καινούριο μοντέλο, καλύπτοντας όλες τις σημαντικές κατηγορίες. Εδώ αξίζει να τονίσουμε πως, από το 2025 κι έπειτα, όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα λανσάρει η ιταλική φίρμα θα είναι 100% ηλεκτρικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...