Απίστευτη μείωση τιμής για το Nissan Ariya λόγω... Tesla!

Σχεδόν τις 8.200 ευρώ φτάνει η μείωση τιμής του ηλεκτρικού SUV Ariya στην αγορά της Κίνας, κίνηση η οποία οφείλεται στην τάση που ξεκίνησε η Tesla.

  • -
  • -

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση πριν λίγο καιρό η Tesla μείωσε σημαντικά τις τιμές των μοντέλων της, δημιουργώντας έτσι ένα δίλημμα σε όλες τις μάρκες που έχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το οποίο είναι αν θα κρατήσουν την τιμολογιακή πολιτική τους ή θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Elon Musk. Κάποιες εταιρείες έκαναν ξεκάθαρο από νωρίς ότι θα παραμείνουν πιστές στο δικό τους πλάνο, ενώ άλλες αποφάσισαν να προχωρήσουν κι εκείνες σε μείωση των τιμών στα ηλεκτρικά τους μοντέλα, φυσικά κάνοντας τις ανάλογες προσαρμογές με βάση τη στρατηγική και την πολιτική τους.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/4b269b88bb411a9fea5542a490ac84ad.jpg

Έκπτωση στο Ariya από τη Nissan, για περιορισμένο διάστημα

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και η Nissan, η οποία προχώρησε σε μία πολύ μεγάλη έκπτωση στην κινεζική αγορά. Συγκεκριμένα, οι Ιάπωνες πλέον διαθέτουν το Ariya με τιμή μειωμένη κατά 60.000 γουάν, δηλαδή 8.191 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία. Η χαμηλότερη τιμή θα ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα, από τις 17 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου.

Δείτε ακόμα: Nissan Ariya: Τετρακίνηση ή αυτονομία; Τι προσφέρει κάθε έκδοση

Πριν από τη Nissan και σε ό,τι αφορά την Κίνα, είχαν κάνει κι άλλες εταιρείες μειώσεις τιμών σε ηλεκτρικά μοντέλα, όπως είναι η XPeng, η Aito, και η Toyota, με την τελευταία να «κόβει» από την τιμή του bZ4X 4.000 δολάρια.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/507f95b3026592f2a835f6a342b3c861.jpg

Θα μειωθεί η τιμή του Ariya και σε άλλες αγορές;

Στην πραγματικότητα, με αυτόν τον τρόπο η Nissan δοκιμάζει αν η πτώση τιμής μπορεί να φέρει σημαντική άνοδο των πωλήσεων, όμως είναι άγνωστο αν θα κάνει αντίστοιχες κινήσεις και στον υπόλοιπο πλανήτη. Αυτό που μπορούμε να υποθέσουμε με σχετική ασφάλεια είναι ότι δεν αναμένεται να επεκτείνει την προωθητική ενέργεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς έχει δηλώσει στους τοπικούς αντιπροσώπους ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 θα υπάρχουν προβλήματα με την παραγωγή, λόγω των ελλείψεων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...