«Όχι» σε μείωση τιμών από VW και Renault – Δεν ακολουθούν την Tesla

Σταδιακά οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθούν, όμως αυτή τη στιγμή οι Volkswagen και Renault δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση.

  • -
  • -

Οι Volkswagen και Renault δήλωσαν ότι οι τιμές των ηλεκτρικών τους μοντέλων δεν πρόκειται να μειωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, αν και αναγνωρίζουν ότι όσο περνάει ο καιρός το κόστος αγοράς ενός αυτοκινήτου που κινείται με μπαταρία θα μειώνεται.

Το όλο θέμα ξεκίνησε από την πολύ μεγάλη μείωση τιμών που ανακοίνωσε λίγες μέρες νωρίτερα η Tesla. Η αμερικανική μάρκα κατασκευής αποκλειστικά ηλεκτρικών μοντέλων ακολούθησε την ίδια πολιτική σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα οι μειώσεις αφορούσαν τα δύο δημοφιλέστερα μοντέλα, τα Model 3 και Model Y, με τη μείωση να είναι διαφορετική ανάλογα την έκδοση, φτάνοντας ακόμα και τα 9.000 ευρώ.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e6441509015448c7157eaf3ed4182b15.jpg

Μετά την κίνηση της Tesla οι επικεφαλής όλων των εταιρειών έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με το ίδιο δίλημμα. Από τη μία μπορούν να μειώσουν τις τιμές συμπιέζοντας τα περιθώρια κέρδους ή περνώντας ακόμα και σε ζημίες, ενώ από την άλλη μπορούν να επιλέξουν να διατηρήσουν ψηλά τις τιμές, αλλά και τα περιθώρια κέρδους.

Δείτε ακόμα: Τα Top 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αγοράζουμε στην Ελλάδα

Γιατί δε ρίχνει τιμές η Volkswagen;

Όσον αφορά τη Volkswagen ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας, Oliver Blume, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, «Έχουμε μια ξεκάθαρη στρατηγική τιμολόγησης και εστιάζουμε στην αξιοπιστία. Εμπιστευόμαστε τη δύναμη των προϊόντων και των εμπορικών σημάτων μας», συμπληρώνοντας ότι η γερμανική εταιρεία θέλει να γίνει ηγέτης στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, όμως όχι εις βάρος των περιθωρίων κέρδους.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/42302eebe2cf24afbeacd5b00f10154c.png

Ποιο είναι το σκεπτικό της Renault;

Σε παρόμοια λογική κινούνται οι δηλώσεις και του Fabrice Cambolive, επικεφαλής της μάρκας Renault, ο οποίος είπε συγκεκριμένα: «Εάν μειώσουμε τις τιμές κατά 10% ή περισσότερο μέσα σε μια εβδομάδα, αυτό θα μειώσει την αξία των μοντέλων που κυκλοφορούν ήδη και βλάπτει τους υπάρχοντες πελάτες. Αυτό που μετράει για εμάς είναι η σταθερότητα, αλλά είναι αναμενόμενο ότι οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάποια στιγμή θα τεθούν υπό έλεγχο».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...