Τσικνοπέμπτη: 3 ιδέες για ψησταριά… στο αυτοκίνητο [video]

Αν είστε μερακλής και αγαπάτε τα αυτοκίνητα όσο και... την προβατίνα, σας προτείνουμε μερικούς τρόπους για να τα συνδυάσετε αυτή την Τσικνοπέμπτη.

  • -
  • -

Στην Ελλάδα, η τσικνοπέμπτη γιορτάζεται με συνέπεια ελβετικού ρολογιού. Πρόκειται για ένα έθιμο που έχει καθιερωθεί στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα τελευταία χρόνια οι οικονομικές δυσκολίες μπορεί να έχουν βάλει «φρένο» σε μερικά σπίτια, σχετικά με τα περιττά έξοδα, όμως το τυπικό ελληνικό νοικοκυριό θα διοργανώσει την ημέρα της Τσικνοπέμπτης σαν να επέστρεψε το παλιό ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Κι ας τρέφεται με φακές όλη η οικογένεια για το υπόλοιπο του μήνα.

Αν νομίζετε πως υπερβάλουμε, σας προκαλούμε να βρειτε τραπέζι σε οποιαδήποτε ταβέρνα την Τσικνοπέμπτη. Όποιο μαγαζί διαθέτει ψησταριά και μερικά κομμάτια κρέατος σε απόθεμα, βγάζει καρέκλες μέχρι και στις καμινάδες για να βολέψει τον κόσμο. Για αυτό και η καλύτερη λύση είναι το τσίκνισμα στο σπίτι ή στην επαρχία. Τι γίνεται όμως, αν δεν είστε προνοητικός και δεν έχετε προμηθευτεί μια αξιόλογη ψησταριά; Δεν λέμε, καλός ο φούρνος, αλλά η τσικνοπέμπτη θέλει… τσίκνα για να γίνει σωστή δουλειά. Αν λοιπόν δεν έχετε ψησταριά, αλλά έχετε στην κατοχή σας ένα παρατημένο αυτοκίνητο, σας βρήκαμε λύση.

1. Τσικνοπέμπτη στην Εθνική Οδό

Ο συγκεκριμένος κύριος με το video του, πραγματοποιεί ένα κοινωνικό πείραμα με τον πιο μερακλήδικο τρόπο. Στήθηκε στην άκρη του δρόμου με ένα ειδικά τροποποιημένο ZAZ 968M (μάλλον), στο οποίο είχε εγκαταστήσει μια ψησταριά στο εμπρός μέρος. Οι διερχόμενοι οδηγοί έβλεπαν ένα αυτοκίνητο με ανοικτό το καπό και καπνούς να βγαίνουν από τον χώρο του κινητήρα!

Ο κύριος ήθελε να δει πόσοι θα σταματούσαν για να βοηθήσουν, μέχρι να καταλάβουν ότι πρόκειται για μια καλοστημένη φάρσα. Μέχρι και η αστυνομία σταμάτησε για να δει τι συμβαίνει. Η συμβουλή μας, πάντως, είναι να μην σταματήσετε στη ΛΕΑ αλλά να βρείτε ένα από τα parking των αυτοκινητοδρόμων, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

2. Τσικνοπέμπτη με στιλ

Αν προτιμάτε την άνεση και την ευκολία μιας ψησταριάς υγραερίου, αυτή η πρόταση είναι για εσάς. Σε αυτό το video παρουσιάζεται ένας πιο ολοκληρωμένος και καλοδουλεμένος τρόπος μετατροπής αυτοκινήτου σε ψησταριά. Η δουλειά είναι επαγγελματικού επιπέδου και η εικόνα του εμπρός μέρους του αυτοκινήτου πιθανότατα να είναι καλύτερη και απ' ό,τι όταν ήταν… όντως αυτοκίνητο!

Μάλιστα, οι τροχοί είναι λειτουργικοί και έχει προσαρμοστεί μια ειδική βάση που ταιριάζει σε κοτσαδόρο, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης να μπορεί να την κουβαλάει παντού μαζί του. «Δωρητής» ήταν ένα διαλυμένο Chevrolet Nova, το οποίο αξιοποιήθηκε με πολύ ευφάνταστο τρόπο. Άλλωστε, ένας από τους σκοπούς ενός αυτοκινήτου είναι να προσφέρει χαρά. Στην τωρινή μορφή του, συνεχίζει να μοιράζει χαμόγελα!

3. Rent-a-Τσικνοπέμπτη

Αν υποθέσουμε ότι δεν είστε ένας από τους τυχερούς κατόχους ενός παρατημένου αυτοκινήτου, μην μπείτε στη διαδικασία να κόψετε το κανονικό σας αυτοκίνητο προκειμένου να τσικνίσετε. Μπορείτε να νοικιάσετε το όχημα που παρουσιάζεται στο video, έναντι του τσουχτερού, αλλά άκρως δικαιολογημένου ποσού των 650 δολαρίων.

Δείτε ακόμη: Μερικές επιπλέον ιδέες για να κάνετε το αυτοκίνητό σας ψησταριά

Οι συγκεκριμένοι ιδιοφυέστατοι επιχειρηματίες μετέτρεψαν ένα αυτοκίνητο σε ψησταριά, όμως παραμένει… αυτοκίνητο. Είναι πλήρως λειτουργικό, και από το πίσω μέρος ξεδιπλώνεται ένας πρακτικός χώρος που μπορείς να ψήσεις, αλλά και να φας. Έτσι, οι εκδρομές στη φύση ποτέ δεν ήταν καλύτερες, ενώ υπάρχει ακόμη και τηλεόραση, αν η παρέα θελήσει να αξιοποιήσει όλες τις παροχές.

Bonus: Ψησταριά με... περισσότερο άρωμα

Αν είστε fan του άκαυτου αγωνιστικού καυσίμου και σας αρέσει η εσάνς του φλαμπέ, ένα βελτιωμένο αυτοκίνητο μπορεί να εξυψώσει την εμπειρία σας. Μετά το ψήσιμο, στήστε το κρέας (με τη μέθοδο του αντικριστού) πίσω από την εξάτμιση ενός πολύ βελτιωμένου αυτοκινήτου και πατήστε μερικές γκαζιές. Μη το λυπηθείτε! Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Τα αυτοκίνητα που προσφέρονται για τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι πολλά. Εμείς ωστόσο, προτείνουμε ένα Nissan GT-R R35 όπως αυτό της φωτογραφίας.

Καλή όρεξη!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...