Τα παλιά αυτοκίνητα πάνε στην Ουκρανία, δωρεάν

Μία χώρα της Ευρώπης αποφάσισε να βοηθήσει την Ουκρανία, διώχνοντας ταυτόχρονα τα παλιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα από τους δικούς της δρόμους.

  • -
  • -

Η Ευρώπη δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ για να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή, με την απόσυρση των παλιών - ρυπογόνων αυτοκινήτων και την αντικατάστασή τους από ηλεκτρικά, να είναι μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους αυτής της διαρκούς μάχης.

Ταυτόχρονα, η Ευρώπη προσφέρει δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει την Ουκρανία στην μάχη που δίνει ώστε να αμυνθεί και να αντέξει, απέναντι στις απανωτές επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον της η Ρωσία τα τελευταία δύο χρόνια.

daewoo-lanos-skoda-roomster-fotia-oukrania

Η χώρα που θα στέλνει τα παλιά της αυτοκίνητα στην Ουκρανία

Φυσικά εκτός από πολεμοφόδια, η Ουκρανία σε αυτήν την αμυντική προσπάθεια που κάνει, χρησιμοποιεί και διαφόρων ειδών οχήματα, μεταξύ των οποίων είναι και τα ΙΧ αυτοκίνητα. Μπορεί τα τελευταία να μην είναι εξοπλισμένα με όπλα ή θωράκιση, όμως μπορούν να μεταφέρουν ανθρώπους και υλικά.

Δείτε ακόμα: Ουκρανία: Tesla ξέφυγε από τον πόλεμο αλλά έμεινε από μπαταρία

Θέλοντας να συνδυάσει την απόσυρση των αυτοκινήτων και την βοήθεια προς την Ουκρανία, η Βρετανία σκέφτηκε κάτι διαφορετικό. Θα εφαρμόσει κανονικά τα μέτρα απόσυρσης των αυτοκινήτων, όμως εκείνα που αποσύρονται δεν θα καταστρέφονται.

oukrania-fotia-aftokinita

Οι ιδιοκτήτες που τα αποσύρουν θα παίρνουν κανονικά τα χρήματα που δικαιούνται, όμως η βρετανική κυβέρνηση αντί να τα στείλει στην πρέσα, θα φροντίζει να φτάσουν στην Ουκρανία. Εκεί θα χρησιμοποιηθούν όσο διαρκεί ο πόλεμος, όμως θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα και μετά το τέλος του, καθώς θα συνδράμουν αποφασιστικά στην ανοικοδόμηση της χώρας.

Οι αυστηρές προδιαγραφές ρύπων της Βρετανίας και του Λονδίνου

Η Βρετανία έχει επιβάλει αυστηρές προδιαγραφές ρύπων ειδικά στα κέντρα των πόλεων. Οι αυστηρότερες από αυτές αφορούν το Λονδίνο. Αρχικά η ULEZ, δηλαδή η ζώνη χαμηλών εκπομπών ρύπων αφορούσε κυρίως το κέντρο, όμως σχετικά πρόσφατα η ζώνη επεκτάθηκε σημαντικά, καλύπτοντας στην ουσία ολόκληρη την πόλη.

Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς κατοίκους στην απόφαση να αποσύρουν τα αυτοκίνητά τους και να τα αντικαταστήσουν με καινούρια που εκπέμπουν πολύ χαμηλούς ρύπους, ενώ πολύ μεγάλο ποσοστό οδηγείται στα ηλεκτρικά αφού απολαμβάνουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης.

 

Πηγή: Autocar

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...