Μεγάλη αλλαγή στη Renault - Ποιος αναλαμβάνει το τιμόνι;

Η πρόκληση είναι μεγάλη. Πρέπει να αναλάβει το λανσάρισμα 14 νέων μοντέλων μέχρι το 2025 και να εγγυηθεί τη μεταμόρφωση της Renault.

  • -
  • -

Από την 1η Φεβρουαρίου 2023, ο Fabrice Cambolive αναλαμβάνει νέος CEO της Renault. Ως μέλος της Διοικητικής ομάδας του γαλλικού ομίλου, θα αναφέρεται στον Luca de Meo, CEO του Renault Group. Ο 54χρονος, θα δουλέψει μαζί με το ανώτατο Management της εταιρείας, προκειμένου να εδραιώσει την βιώσιμη και επικερδή ανάπτυξη της Renault. Επίσης, δουλειά του είναι να εγγυηθεί τη μεταμόρφωση της μάρκας τόσο με το λανσάρισμα 14 νέων μοντέλων, μέχρι το 2025, όσο και με την επέκτασή της στην Ευρώπη και διεθνώς.

Ο Luca de Meo, CEO του Renault Group, δήλωσε σχετικά: «Είμαι υπερήφανος που ο Fabrice Cambolive, με τη δύναμη που του χαρίζει η 30ετής εμπειρία του μέσα στο Renault Group, αναλαμβάνει την ηγεσία της Renault. H αφοσίωσή του, η διεθνής εμπειρία του και η γνώση του ομίλου εις βάθος, θα του επιτρέψουν να συνεχίσει να εγγυάται την πρόοδο της μάρκας σε υψηλής απόδοσης κατηγορίες μοντέλων. Βασίζομαι πάνω του για να καθοδηγήσει όλες τις ομάδες δια μέσου της διαδικασίας της βαθιάς και ουσιώδους μετάλλαξης της Renault τα επόμενα χρόνια».

ceo

Μετρά ήδη 31 χρόνια στη Renault

Ο Fabrice Cambolive, εργάζεται στο Renault Group από το 1992 και υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις σε διεθνές επίπεδο που σχετίζονται με τις πωλήσεις και το marketing, σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ελβετία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ρουμανία.

Διαβάστε επίσης: Έτσι η Renault θα κάνει τα αυτοκίνητα σαν… κινητά

Η διεθνής καριέρα του συνεχίστηκε το 2011 οπότε και διορίστηκε Αντιπρόεδρος στους τομείς των πωλήσεων και του marketing για τη Ρωσία και την Ευρασία, πριν διοριστεί CEO της Renault Βραζιλίας το 2015. Το 2017 αναβαθμίστηκε σε Senior Vice President και Πρόεδρο για τις περιοχές της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ινδίας και του Ειρηνικού. Το 2021 ο Fabrice Cambolive ανακηρύχτηκε Senior Vice President Sales & Marketing της Renault, έχοντας ως ευθύνη την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου Renaulution σε διεθνή κλίμακα, που θα οδηγήσει στην αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας. Το Μάιο του 2022 ο Fabrice Cambolive διορίστηκε COO της Renault.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...