Toyota: Διακοπή παραγωγής στην Τσεχία - Τι έχει συμβεί

Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου που διατηρεί στην Τσεχία, στο οποίο γίνεται η παραγωγή του Aygo X, αλλά και του Yaris.

  • -
  • -

Το εργοστάσιο της Toyota στην Τσεχία θα σταματήσει την παραγωγή για το Φεβρουάριο, λόγω έλλειψης εξαρτημάτων. «Λόγω έλλειψης εξαρτημάτων στην αλυσίδα προμηθευτών, θα υποχρεωθούμε να σταματήσουμε την παραγωγή προσωρινά, από τις 31 Ιανουαρίου», είπε ο επίσημος αντιπρόσωπος του εργοστασίου, Tomas Paroubek, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου.

Την περασμένη χρονιά η Toyota αύξησε τον όγκο παραγωγής στο εργοστάσιο που διατηρεί στην περιοχή Kolin, περίπου 60 km νοτιοανατολικά της Πράγας, κατά 35%, φτάνοντας τα 202.255 αυτοκίνητα. Στο εργοστάσιο κατασκευάζεται το νέο Aygo X καθώς και το Yaris.

Η ιαπωνική εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 180 εκατομμύρια ευρώ στην επέκταση του εν λόγω εργοστασίου ώστε να υποστηρίξει την παραγωγή μοντέλων που χρησιμοποιούν την TNGA-B πλατφόρμα (New Global Architecture B-platform ), από όταν απέκτησε πλήρη ιδιοκτησία της μονάδας το 2021. Μέχρι τότε το εργοστάσιο ανήκε από κοινού στην Toyota και τον όμιλο PSA.

Δείτε ακόμα: Το Toyota Yaris που καίει υδρογόνο ήρθε Ευρώπη! [video]

Ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εργοστάσια στην Τσεχία

Η οικονομία της Τσεχίας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων, τομέας ο οποίος σταδιακά βρίσκει τον βηματισμό του μετά τα πολύ μεγάλα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που υπήρξαν μετά την πανδημία και την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Τσεχική Ένωση Αυτοκινητοβιομηχανιών έχει αναφέρει αύξηση στην παραγωγή κατά 10%, φτάνοντας τα 1,2 εκατομμύρια οχήματα τον περασμένο χρόνο, με τη μονάδα της Volkswagen που κατασκευάζει τα μοντέλα της Skoda να έχει ηγετική θέση. Εκτός των παραπάνω, παρουσία στην Τσεχία έχει και η Hyundai.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...