Video: Πώς κατασκευάζονται τα κορυφαία Audi, BMW και Mercedes-Benz

Οι δημιουργίες των Audi, BMW και Mercedes-Benz θεωρούνται διαχρονικά premium, όμως πώς κατασκευάζονται; Μία ματιά στα εργοστάσιά τους θα μας λύσει πολλές απορίες.

  • -
  • -

Όταν δούμε στο δρόμο κάποιο μοντέλο των Audi, BMW ή Mercedes-Benz αντιλαμβανόμαστε τον premium αέρα της κατασκευής του, ενώ αυτό το συναίσθημα γίνεται ακόμα περισσότερο αντιληπτό αν το οδηγήσουμε. Τι έχει προηγηθεί, όμως, ώστε αυτό το αυτοκίνητο να κατασκευαστεί και να κυκλοφορήσει τελικά στον δρόμο; Από ποιες διαδικασίες έχει περάσει; Ας τα δούμε όλα στα τρία video που ακολουθούν, στα οποία ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχουν καμία περιγραφή ή μουσική, οπότε το μόνο που ακούγεται είναι οι ήχοι των εργοστασίων.

Πώς η Audi κατασκευάζει το e-tron GT;

Το video που αφορά την Audi ακολουθεί όλη την πορεία κατασκευής του e-tron GT. Πρόκειται για ένα μοντέλο πραγματικά υψηλών επιδόσεων, του οποίου οι ηλεκτρικοί κινητήρες αποδίδουν μέχρι και 530 ίππους, εκτοξεύοντάς το από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h μόλις σε 4,1 δευτερόλεπτα. Είναι ένα ηλεκτρικό supercar, δηλαδή.

BMW Σειρά 4 και i4 βγαίνουν από την ίδια γραμμή παραγωγής

Στην περίπτωση της BMW το video έχει ακόμα περισσότερη πληροφορία. Η γερμανική μάρκα κατασκευάζει τόσο τη θερμική Σειρά 4 όσο και την i4 στην ίδια γραμμή παραγωγής, εκείνη στο εργοστάσιο του Μονάχου. Αυτό είναι εφικτό επειδή και οι δύο εκδοχές «πατάνε» πάνω στην ίδια πλατφόρμα. Το ενδιαφέρον κομμάτι, λοιπόν, είναι ότι μπορεί το κοινό να θεωρεί τα ηλεκτρικά και τα θερμικά δύο εντελώς διαφορετικές κατηγορίες, όμως οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκουν τρόπους να γεφυρώσουν το χάσμα.

Η γέννηση ενός κινητήρα AMG

Στο video για τη Mercedes-Benz μπαίνουμε στο εργοστάσιο του Affalterbach, εκεί όπου κατασκευάζονται οι κινητήρες της AMG. Σε αυτόν τον τομέα εστιάζει κατά κύριο λόγο το video, καθώς παρακολουθούμε βήμα-βήμα τη συναρμολόγηση ενός V8 συνόλου που στη συνέχεια θα μπει σε μία SL. Στο εν λόγω video βλέπουμε να υλοποιείται και η νοοτροπία «one man, one engine» που εφαρμόζει η γερμανική εταιρεία. Σύμφωνα με αυτή ένας μηχανικός αναλαμβάνει τη συναρμολόγηση ενός συνόλου από την αρχή μέχρι το τέλος, βάζοντας επάνω και ένα ταμπελάκι με το όνομά του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...