Το πιο ακριβό Suzuki Jimny στον κόσμο – Γιατί κοστίζει 120.000 €;

Το Jimny είναι ένα από τα πιο δημοφιλή 4Χ4. Συμπαγές, ευέλικτο, αξιόπιστο, ικανότατο σε δύσκολες συνθήκες και προσιτό. Υπάρχει όμως μια έκδοση που κοστίζει όσο ένα μεγάλο premium SUV.

  • -
  • -

Για το μικρό off-road της Suzuki τα λόγια είναι περιττά. Το Jimny έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα τετρακίνητα και λογικά θα συνεχίσει να αποτελεί το αγαπημένο των φίλων της περιπέτειας, καθώς οι Ιάπωνες ετοιμάζουν μια νέα πεντάθυρη έκδοσή του. Το αναβαθμισμένο Jimny θα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο, θα καλύπτει τις απαιτούμενες προδιαγραφές ρύπων και θα μπορεί να φιλοξενεί 4 άτομα.

jimny

Φυσικά θα συνεχίσει να πωλείται σε κλειστή εκδοχή. Όποιος όμως επιθυμεί μπορεί να το αποκτήσει και σε cabrio, τουλάχιστον στην Ασία. Η εταιρεία βελτιώσεων YiChe Garage δημιούργησε μια σπέσιαλ έκδοση του Jimny με ανοικτή οροφή την οποία ονομάζει Conscience. Το αυτοκίνητο μετονομάστηκε για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων, με τις αισθητικές παρεμβάσεις να ακολουθούν το μοτίβο του Great Wall Tank 100, της κινεζικής δηλαδή αντιγραφής του Suzuki Jimny.

Γιατί το Jimny κοστίζει όσο ένα Range Rover

To Conscience Cabrio κοστίζει 120.000 δολάρια – λίγο πάνω από 120.000 € – και είναι μια από τις πιο ακριβές προτάσεις του Jimny παγκοσμίως. Όσο για το πως δικαιολογούνται αυτά τα χρήματα, η απάντηση είναι πρώτον στην εισαγωγή του στην Κίνα. Το εργοστασιακό Suzuki Jimny δεν διατίθεται στην κινεζική αγορά, οπότε ο οίκος βελτιώσεων έπρεπε να δώσει 60.000 $ για να το εισάγει. Δεύτερον στο κόστος των επεμβάσεων και μετατροπών, το οποίο έφτασε επίσης τα 60.000 $.

jimny

Διαβάστε επίσης: Τα 5 στοιχεία που κάνουν τόσο αγαπητό το Suzuki Jimny

Μηχανικά, ο οίκος δεν αναφέρει τι ακριβώς τροποποίησε. Αισθητικά, οι αλλαγές εντοπίζονται σε μάσκα, σήματα, προφυλακτήρες, οροφή και στις δερμάτινες επενδύσεις του σαλονιού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...