Video: Κόντρα Peugeot 205 GTI Vs Suzuki Jimny turbo 165 PS - Ποιος κερδίζει;

Μια… ανορθόδοξη κόντρα με ένα hot hatch των 80s και ένα βελτιωμένο μικρό off-road SUV. Μπορεί να μην έχει κανένα νόημα, όμως αξίζει να τη δούμε!

  • -
  • -

Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν η Suzuki έφτιαχνε το νέο Jimny, δεν σκέφτηκε ούτε για μια στιγμή τις επιδόσεις του από στάση. Οι κόντρες σίγουρα δεν ανήκουν στο ρεπερτόριο του μικρού ιαπωνικού SUV, κάτι απόλυτα φυσιολογικό αν σκεφτούμε ότι προορίζεται κυρίως για εκτός δρόμου χρήση. Το CarWow ωστόσο, αποφάσισε να διοργανώσει μια πολύ διαφορετική κόντρα. Συγκεκριμένα, πήραν ένα Peugeot 205 GTI, ένα θρυλικό hot hatch από τη δεκαετία του ’80 και ένα βελτιωμένο Jimny το οποίο πλέον έχει turbo κινητήρα και 165 ίππους.

Offroad vs GTI - Ποιος θα κερδίσει;

Το Suzuki Jimny είναι ένα μικρό και ελαφρύ αυτοκίνητο, με το βάρος του ίσα να ξεπερνά τον 1 τόνο. Το Peugeot 205 GTI όμως, προέρχεται από άλλη εποχή, άρα είναι σημαντικά ελαφρύτερο! Ζυγίζει μόλις 860 κιλά και για αυτό, οι περίπου 130 ίπποι του κινητήρα του ίσως φτάνουν για να βάλουν δύσκολα στο ιαπωνικό μοντέλο. Από τη δική του πλευρά, το Suzuki Jimny έχει έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων με 102 ίππους. Το συγκεκριμένο όμως δεν είναι πλέον ατμοσφαιρικό, καθώς μια τουρμπίνα βοηθάει τον μικρό τετρακύλινδρο!

Δείτε ακόμη: Κόντρα με μια Porsche 911 1.400 ίππων, μονοθέσιο F1 και MotoGP! [video]

Η απόδοση έχει φτάσει στους 165 ίππους σύμφωνα με τον βελτιωτή του αυτοκινήτου, κάτι που έχει μεταμορφώσει τις επιδόσεις του. Για να είναι ακόμη καλύτερο το σύνολο έχει τοποθετηθεί και νέα ανάρτηση, όπως και μικρές ακόμη βελτιώσεις στο εσωτερικό και το αμάξωμα. Τελικά, τα περίπου 40 άλογα παραπάνω του Jimny δεν έφτασαν και έμεινε πίσω από το γαλλικό hot hatch. Ο νικητής έκανε το 400άρι σε 16,6 δευτερόλεπτα και το Jimny των 165 ίππων, σε 16,9 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, στις κόντρες συμμετείχε και ένα εργοστασιακό Suzuki Jimny με 102 ίππους, που δείχνει πόσο μεγάλη διαφορά υπάρχει από το βελτιωμένο!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...