Έκλεισε σήμερα η εφαρμογή ASTYgo στην Αστυπάλαια

Μέσω της σχετικής εφαρμογής για smartphones, οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν μέχρι χτες να νοικιάσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο Volkswagen ή e-scooter της SEAT για τις μετακινήσεις τους.

  • -
  • -

Η καλοκαιρινή σεζόν έχει κλείσει και επίσημα και ο τουρισμός στα νησιά έχει εξασθενήσει. Σε αναμονή της επόμενης σεζόν λοιπόν, η εφαρμογή astyGO στην Αστυπάλαια αναστέλλει τη λειτουργία της και δηλώνει ότι από σήμερα, 24 Οκτωβρίου, δεν θα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας ή ποδηλάτου.

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να ξεκλειδώσουν και να νοικιάσουν ένα από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που υπάρχουν στο νησί, μια από τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες ή ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Παράλληλα, μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από το ASTYBUS, ένα ηλεκτρικό van που κυκλοφορεί στο νησί και βοηθά στη μαζική μετακίνηση. Εδώ να σημειώσουμε, ότι η υπηρεσία του ASTYBUS συνεχίζεται κανονικά. Η αναστολή λειτουργίας, αφορά μόνο το κομμάτι των ενοικιάσεων. 

Η λειτουργία των ενοικιάσεων θα ξεκινήσει και πάλι από το νέο έτος, όταν αρχίσει η τουριστική περίοδος. Μάλιστα, όσοι έχουν κατεβάσει το astyMOVE θα είδαν και μια ειδοποίηση στο smartphone τους, που τους ενημερώνει για την αναστολή λειτουργίας του app. Μάθετε τα πάντα για την εφαρμογή astyMOVE εδώ.

Τι είναι η εφαρμογή astyMOVE;

Η Αστυπάλαια αλλάζει και μια νέα εποχή έχει ήδη έρθει για το διάσημο νησί του Αιγαίου. Η Volkswagen προχώρησε σε μια μεγάλη επένδυση στο ελληνικό νησί, με το όραμα να μετατραπεί στο «Έξυπνο και βιώσιμο νησί της Μεσογείου». Πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα έφτασαν στην Αστυπάλαια αντικαθιστώντας τα ρυπογόνα αυτοκίνητα του λιμενικού, της αστυνομίας και άλλων οργανισμών, ενώ ο στόχος είναι το νησί να καλύψει πάνω από το 80% της ενεργειακής του ζήτησης από ΑΠΕ έως και το 2026.

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας απολαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερη επιδότηση αν θελήσουν να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο και η Volkswagen προσφέρει τα ηλεκτρικά μοντέλα της σε πολύ χαμηλότερες τιμές, κοντά στο κόστος τους, ενθαρρύνοντας τους μόνιμους κατοίκους να αγοράσουν ένα δικό της αυτοκίνητο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...