Αστυνομία: Ξεκίνησαν τα μπλόκα για ταχύτητα και αλκοτέστ στα jet ski [video]

Μετά τα ραντάρ καταγραφής ταχύτητας και τα αλκοτέστ στους δρόμους, η αστυνομία έβαλε στο «μάτι» και τους χειριστές σκαφών αναψυχής.

  • -
  • -

Ήταν κάτι που πραγματικά δεν περιμέναμε να δούμε. Ωστόσο, τα ατυχήματα που προκαλούν οι χειριστές των jet ski στη θάλασσα αλλά και η επικίνδυνη συμπεριφορά τους, κινητοποίησαν την αστυνομία της Μάλαγα στην Ισπανία.

Κατά περιόδους, στη θάλασσα έχουν σημειωθεί τραγικά ατυχήματα με jet ski. Λόγω της απειρίας και της ριψοκίνδυνης οδήγησης, τα ατυχήματα με σκάφη ενός ατόμου είναι 8,5 φορές συχνότερα από ό,τι με τα άλλα μηχανοκίνητα σκάφη.

police

Προκειμένου να περιορίσουν τους κινδύνους και να προστατεύσουν τους λουόμενους και τους χρήστες σκαφών αναψυχής, η ακτοφυλακή της Μάλαγα και η αστυνομία της πόλης της Ανδαλουσίας, συνεργάστηκαν στενά το φετινό καλοκαίρι. Με κάμερες και κιάλια ήλεγχαν τις παραλίες και με τα ραντάρ εντόπιζαν όσους ανέπτυσσαν μεγάλες ταχύτητες κοντά στην παραλία. Επίσης, πραγματοποιήσουν αλκοτέστ σε οδηγούς σκαφών.

Δεκάδες οι παραβάσεις στη θάλασσα

Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν δεκάδες. Για παράδειγμα, μόνο το διήμερο 5-6 Αυγούστου, εντοπίστηκαν 18 χρήστες σκαφών αναψυχής να κινούνται με υψηλή ταχύτητα, να μην φοράνε το υποχρεωτικό από το νόμο σωσίβιο – γιλέκο, να μην διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα και να περνούν από σημεία όπου απαγορεύονταν, θέτοντας σε κίνδυνο τους λουόμενους.

Δείτε εδώ όλες τις κάμερες ταχύτητας στην Αττική Οδό

Η Τοπική Αστυνομία της Μάλαγα καταβάλλει σημαντική προσπάθεια για να βάλει τάξη και να ελέγξει τα σκάφη αναψυχής από το 2019. Πέρυσι τα μέτρα επεκτάθηκαν και από φέτος έγιναν ακόμη πιο αυστηρά, με τις Αρχές να συντονίζονται για την ασφάλεια όλων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...