Αττική Οδός: Όλες οι κάμερες ταχύτητας της τροχαίας

Για την ασφάλειά μας, σε πολλά σημεία της Αττικής Οδού υπάρχουν κάμερες ελέγχου της ταχύτητας. Δείτε που βρίσκεται κάθε μία.

 • -
 • -

Η υπερβολική ταχύτητα είναι μια από τις πιο επικίνδυνες παραβάσεις στους δρόμους και μια βασική αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Με δεδομένο τον υψηλό κίνδυνο που συνεπάγεται, η τροχαία τοποθετεί σε πολλά σημεία των δρόμων σταθερές κάμερες ελέγχου, μέσω των οποίων βεβαιώνονται παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας.

Οι συγκεκριμένες κάμερες έχουν μηχανισμό υπολογισμού της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων και σε περίπτωση που υπερβαίνουν το όριο, τότε το φωτογραφίζουν. Στη συνέχεια, η αστυνομία βλέπει τα αρχεία και αναλαμβάνει να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του αυτοκινήτου μέσω του αριθμού κυκλοφορίας, αλλά και του οδηγού, προκειμένου να του στείλει την κλήση.

Φυσικά, τα συστήματα ελέγχου της ταχύτητας δεν έχουν σκοπό να τιμωρούν αλλά να συνετίζουν τους οδηγούς. Είναι σαφές ότι η υπερβολική ταχύτητα σκοτώνει, οπότε πάντα θα πρέπει να σεβόμαστε το όριο σε κάθε δρόμο που κινούμαστε, για τη δική μας ασφάλεια αλλά και των γύρω μας. Επειδή όμως οι κάμερες κυκλοφορίας, τραβάνε εικόνες, είναι υποχρεωτικό να τοποθετείται προειδοποιητική πινακίδα πριν από κάθε μια, για να γνωρίζουν οι χρήστες του δρόμου ότι υπάρχει μέσο καταγραφής.

Δείτε ακόμη: Πώς κάνεις αναστροφή στην Αττική Οδό χωρίς να ξαναπληρώσεις διόδια

Πλέον, οι περισσότερες εφαρμογές πλοήγησης περιλαμβάνουν κάθε κάμερα ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους προειδοποιώντας τους οδηγούς, για το που βρίσκεται η κάθε μια. Ακόμη και στο Google Maps υπάρχει η ανάλογη σήμανση, ενώ μπορείς να το ρυθμίσεις να αναφέρει την ύπαρξή της νωρίτερα. Μάλιστα, υπάρχουν και πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα τα οποία έχουν καταγεγραμμένες τις κάμερες στο λογισμικό του συστήματος πλοήγησής τους, συνεπώς προειδοποιούν και εκείνα με ενδείξεις στο καντράν και ήχους. Ας δούμε που βρίσκονται όλες οι φωτογραφικές κάμερες με ενσωματωμένα ραντάρ ταχύτητας στην Αττική Οδό.


Από Μαρκόπουλο προς Ελευσίνα

 1. Στην Κάντζα / Ύψος Holiday Inn και Alpha
 2. Πριν την έξοδο για το δαχτυλίδι (Λ. Κηφισίας)
 3. Μετά την έξοδο για Περιφερειακή Αιγάλεω / Πριν από το τούνελ
 4. Μετά τον ΣΕΑ Ασπροπύργου


Από Ελευσίνα προς Μαρκόπουλο

 1. Λίγο μετά την είσοδο στην Αττική Οδό από Ολυμπία Οδό / Ακριβώς μετά το πρώτο τούνελ
 2. Μετά τον ΣΕΑ Ασπροπύργου / Πριν το τούνελ
 3. Μετά την έξοδο για Άνω Λιόσια / Στο ύψος του σταθμού τρένου
 4. Στην Κάντζα / Ύψος Holiday Inn και Alpha


Κάμερες στην Περιφερειακή Υμηττού

Ελευσίνα προς Κατεχάκη

 1. Μόλις μπαίνουμε στην Περιφερειακή Υμηττού (μετά τη διχάλα για Περ. Υμηττού και Δουκίσσης Πλακεντίας), μέσα στο δεύτερο τούνελ που συναντάμε
 2. Πριν την έξοδο για Παπάγου / Μετά τα δύο μικρά διαδοχικά τούνελ που συναντάμε
 3. Στο τέλος της Αττικής Οδού λίγο πριν την Κατεχάκη / Στο ύψος των διοδίων (στο αντίθετο ρεύμα)


Κατεχάκη προς Ελευσίνα

 1. Μετά την έξοδο για Παπάγου υπάρχει ένα τούνελ. Ανάμεσα σε αυτό και το επόμενο τούνελ, υπάρχει κάμερα
 2. Μετά τη διχάλα για Ελευσίνα – Αεροδρόμιο, υπάρχει ένα τούνελ και μετά, ένα χαρακτηριστικό “S” του δρόμου. Μέσα στο “S”, υπάρχει κάμερα


Κατεχάκη προς Ραφήνα

 1. Η ίδια με την Περ Υμηττού: Κατεχάκη – Ελευσίνα
 2. Μετά την έξοδο για Λ. Λαυρίου – Γλυκά Νερά / Μέσα στο τούνελ (δεξιά στροφή)


Ραφήνα προς Κατεχάκη

 1. Λίγο πριν την έξοδο για Αγ. Παρασκευή – Οδός Γραβιάς
 2. Η ίδια με την Περ. Υμηττού: Ελευσίνα – Κατεχάκη
 3. Η ίδια με την Περ. Υμηττού: Ελευσίνα – Κατεχάκη
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...