Οι BMW M μεταμορφώνονται σε ηλεκτρικές;

Το τμήμα M της BMW έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη κορυφαίων ηλεκτρικών μοντέλων επιδόσεων, περνώντας στην επόμενη ημέρα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

  • -
  • -

Αν και τις έχουμε συνηθίσει θορυβώδεις, διψασμένες για καύσιμο και με ακατάσχετη διάθεση να κάψουν λάστιχο, οι BMW M αλλάζουν. Το καλό της υπόθεσης, είναι ότι το τελευταίο χαρακτηριστικό τους θα διατηρηθεί και μόνο τα πρώτα δύο θα αλλάξουν. Σωστά καταλάβατε, η BMW ήδη ετοιμάζει τις ηλεκτρικές M, οι οποίες θα είναι ταχύτατες και διασκεδαστικές, αλλά χωρίς τους μεγάλους βενζινοκινητήρες του σήμερα.

Η BMW M αλλάζει κεφάλαιο και οδεύει προς την ηλεκτροκίνηση, με τα πρώτα πρωτότυπα να έχουν ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές. Φυσικά, η φίρμα έχει ήδη διαθέσει στην αγορά τις πρώτες ηλεκτρικές M, όπως την πανίσχυρη i4 M50 των 544 ίππων (δοκιμή εδώ), την εντυπωσιακή iX M60 με τους 619 ίππους (δοκιμή εδώ), αλλά και την πολυτελέστατη i7 M70. Τώρα όμως, ετοιμάζει το πρώτο «κανονικό» M μοντέλο με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, καθώς όλα τα προαναφερθέντα είναι ηλεκτρικές εκδόσεις με περιποιήσεις του τμήματος M.

Ασύλληπτες επιδόσεις, εκπληκτική οδική συμπεριφορά

Χρησιμοποιώντας ένα πρωτότυπο που βασίζεται στην ήδη εξαιρετική και πανίσχυρη i4 M50, αλλά και τις σημερινές M3 και M4, η BMW M σχεδιάζει το αυτοκίνητο επιδόσεων του μέλλοντος. Με μεγαλύτερο μετατρόχιο (παραδοσιακό χαρακτηριστικό γνώρισμα των M), αλλά και πλαίσιο με αυξημένη ακαμψία, το πρωτότυπο θα αποτελέσει τη βάση των «πειραμάτων» των μηχανικών για να περάσει στην ηλεκτρική εποχή χωρίς να χαθεί ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα των M. Το συγκεκριμένο, έχει σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς M xDrive με… τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν για τον κάθε τροχό.

Σύμφωνα με τη BMW, η αρχιτεκτονική «ένα μοτέρ σε κάθε τροχό» επιτρέπει στο σύστημα να έχει εντυπωσιακά άμεση και ακριβή παροχή της ροπής. Όλοι οι κινητήρες θα συνδέονται με μια κεντρική μονάδα ελέγχου για να καθορίζει πόση ακριβώς δύναμη θα φτάνει σε κάθε έναν από τους τροχούς, ανοίγοντας το δρόμο για μια εντελώς νέα διάσταση στο κομμάτι της οδηγικής εμπειρίας. Μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου η ισχύς φτάνει στο δρόμο, χάρη και στην ακαριαία παροχή από τους ηλεκτροκινητήρες. Η μονάδα ελέγχου χρησιμοποιεί δεδομένα από τον αισθητήρα γωνίας τιμονιού (θέση τροχών), από το πεντάλ του γκαζιού, την επιτάχυνση κατά τον διαμήκη και τον κάθετο άξονα, αλλά και από την ταχύτητα των τροχών για να μοιράσει τη ροπή εκεί που χρειάζεται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...