Ηλεκτρικά crossover: Αυτοί είναι οι πιο δυνατοί αντίπαλοι του Tesla Model Y

Η μάχη στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων μαίνεται, με το Tesla Model Y να έχει σήμερα έντονο και σοβαρό ανταγωνισμό. Εσείς ποιο θα επιλέγατε;

  • -
  • -

Η Tesla έχει κυριαρχήσει στην ευρωπαϊκή αγορά, με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της να κερδίζουν το κοινό. Το Model 3 έχει μετατραπεί σε best seller, ενώ το ίδιο τείνει να συμβεί και με το Model Y. Το crossover αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο των 390 ίππων συνδυάζει μία σειρά από χαρακτηριστικά που γοητεύουν. Κορυφαίες επιδόσεις, αντίστοιχη τεχνολογία, σε ένα minimalπεριβάλλον με άφθονους χώρους. Και όλα τα παραπάνω, με τη χιλιομετρική ελευθερία που υπόσχεται η Tesla, και πιο συγκεκριμένα με αυτονομία που ξεπερνάει τα 500 km.

Δείτε ακόμη: Κινούμαι ηλεκτρικά 2. Πως υπολογίζω την επιδότηση;

Βέβαια, ο ανταγωνισμός είναι πιο έντονος σε σχέση με το παρελθόν. Μέχρι πριν κάποια χρόνια η Tesla ουσιαστικά δεν είχε αντίπαλο, κάτι που άλλαξε άρδην την τελευταία τριετία. Πλέον, όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν αντίστοιχες κατασκευές του είδους, υποσχόμενες παρόμοιες προδιαγραφές, χωρίς συμβιβασμούς. Το Model Y στη βασική έκδοση Long Range κοστίζει 62.990 € (χωρίς επιδότηση) και απέναντι του βρίσκει εξαιρετικές προτάσεις που προσφέρουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες από αυτές, έχοντας επικεντρώσει την προσοχή μας στο κόστος κτήσης και τα SUV του D-Segment, χωρίς να υπολογίζεται η επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Δείτε ποια είναι αυτά και στο τέλος ψηφίστε ποιο προτιμάτε.

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Tesla Model Y

Audi Q4 Sportback e-tron 50 quattro

To αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Audi προσφέρεται σε δύο αμαξώματα, το γνωστό SUV και το πιο νεανικό-δυναμικό Sportback. Προσφέρεται με διαφορετικές ιπποδυνάμεις, και αντίστοιχο κόστος κτήσης, ξεκινώντας από την έκδοση των 170 ίππων. Το Q4 e-tron 50 Quattro τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας, όντας το ισχυρότερο της σειράς. Με κόστος κτήσης 60.550 €, ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 300 ίππων και σύστημα μετάδοσης της κίνησης και τους τέσσερις τροχούς, συνδυάζει την πολυτέλεια με τα δυναμικά χαρακτηριστικά.  

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Audi Q4 Sportback e-tron 50 Quattro

BMW iX3

Με την iX3 η BMW πάντρεψε τη γνωστή εμπορική επιτυχία της X3 με την ηλεκτροκίνηση.  Μηδενικοί ρύποι και σπορ χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα μοντέλα της γερμανικής φίρμας, συνδυάζονται με άνεση, λειτουργικότητα και ευρυχωρία ενός Sports Activity Vehicle (SAV). Η μπαταρία των 80 kWh προσφέρει αυτονομία 459 km, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 286 ίππους, με την τιμή της να ξεκινάει από τα 61.490 €.

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή της BMW iX3

Ford Mustang Mach-E AWD 269PS

Το επιβλητικό SUV που φέρει το όνομα της θρυλικής Mustang σηματοδότησε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ford. Κορυφαία τεχνολογία, αποδοτικά ηλεκτρικά σύνολα, αλλά και το κυριότερο: οδηγοκεντρική οδική συμπεριφορά. Η Mach-E είναι ένα από τα πιο ευχάριστα ηλεκτρικά μοντέλα της αγοράς και είναι διαθέσιμη σε πληθώρα εκδόσεων, με διαφορετικού μεγέθους μπαταρίες και ιπποδυνάμεις. Η βασική έκδοση ξεκινάει από τα 56.618 €, με την τετρακίνηση έκδοση των 269 ίππων, την αυτονομία των 400 km και τιμή 61.998 €, να τοποθετείται απέναντι από το Model Y προτάσσοντας τον ευχάριστο οδηγικό της χαρακτήρα.  

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή της Ford Mustang Mach-E

Κia EV6 Long Range AWD 325PS

Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της Kia είναι δεδομένος, με το EV6 να αποτελεί δείγμα γραφής για τα μελλοντικά σχέδια της κορεατικής μάρκας. Αποτελεί ένα premium crossover, με έμφαση στους χώρους, την άνεση και την πολυτέλεια. Διατίθεται σε πληθώρα εκδόσεων, ξεκινώντας από τους 170 ίππους με την κίνηση μόνο πίσω, έως και την εκρηκτική τετρακίνητη εκδοχή GT των 585 ίππων. Στα 62.000 € που κοστίζει το Model Y, απέναντι του τοποθετείται η έκδοση AWD Long Range με τους 325 ίππους και την αυτονομία των 484 km, και κόστος κτήσης 61.190 €.

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του ΚΙΑ EV6

Mercedes-Benz EQB 300 4MATIC

Σήμερα η Mercedes-Benz συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες, όσον αφορά και την ηλεκτροκίνηση. Η γερμανική εταιρεία προσφέρει μία πλήρης γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, σχεδόν σε κάθε κατηγορία. Στο D-Segment η Mercedes-Benz προσφέρει την EQC, αλλά με κόστος 79.500 € «ξεφεύγει» από τα δεδομένα της συγκεκριμένης λίστας. Παρόλα αυτά, η γερμανική μάρκα διαθέτει την EQB, η οποία διατίθεται σε 5θέσια και 7θέσια διάταξη, και τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Η 4κίνητη 300 των 228 ίππων, κόστος κτήσης 61.850 €, αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για όσους αναζητούν ένα πολυτελές crossover, με έμφαση στην άνεση και την ευρυχωρία.

Δείτε εδώ τη video δοκιμή της Mercedes-Benz EQB

Toyota bZ4X AWD

Η Toyota μπορεί να άργησε να μπει στον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όμως το έκανε με ένα ισορροπημένο μοντέλο το οποίο έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό, τον οικογενειάρχη και την κάλυψη των σχετικών αναγκών. Δεν υστερεί σε κανέναν τομέα και μάλιστα χωρίς να προχωράει σε υπερβολές και κινήσεις εντυπωσιασμού. Προσφέρεται ως προσθιοκίνητο και τετρακίνητο, με ιπποδύναμη 201 και 215 ίππους, αντίστοιχα. Με 61.450 € μπορεί να αποκτήσει κάποιος την κορυφαία έκδοση της γκάμας, Lounge Plus, με τη μεγάλη ιπποδύναμη και την τετρακίνηση.

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Toyota bZ4X

Volkswagen ID.5 GTX

Η είσοδος του Volkswagen Group στην ηλεκτροκίνηση έγινε με δυναμικό τρόπο, έχοντας φυσικά εκπροσώπους στην κατηγορία των crossover. Η Volkswagen προσφέρει τη δική της εκδοχή στο Segment με τα γνωστά μας ID.4 και ID.5, σε SUV και Coupe αμάξωμα, αντίστοιχα. Η πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή και αυτή που τοποθετείται απέναντι από το Model Y, είναι αυτή με τον κωδικό GTX. Με σχεδόν 300 ίππους, τετρακίνηση, αλλά και σπορ σχεδίαση, αφορά όσους αναζητούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο, με τιμή μάλιστα 59.700 €.

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Volkswagen ID.4

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...