Ποια εταιρεία ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό SUV με βάρος κάτω από 1.200 kg;

Γίνεται ένα ηλεκτρικό SUV, έστω και κάποιο με μικρό μέγεθος, να ζυγίζει λιγότερο από 1.200 kg; Αν το φτιάχνει ένας από τους καλύτερους μηχανικούς του κόσμου, μπορεί!

  • -
  • -

Ο στόχος της δημιουργίας ενός μικρού ηλεκτρικού SUV με βάρος κάτω από 1.200 kg, είναι κάτι το οποίο οι περισσότεροι θα το θεωρούσαν αδύνατο. Ωστόσο, όταν είσαι ένας από τους πιο διάσημους και πιο ικανούς μηχανικούς στον κόσμο, τότε μπορείς να θέτεις τόσο ψηλά τον πήχη και ο κόσμος να περιμένει ότι θα τα καταφέρεις.

Ο μηχανικός που τολμάει να ονειρεύεται κάτι τέτοιο είναι ο Gordon Murray. Για όποιον δεν του λέει κάτι αυτό το όνομα, είναι ο άνθρωπος από τα χέρια και το μυαλό του οποίου δημιουργήθηκε ένα από τα πιο εμβληματικά supercars που είδε ποτέ αυτό ο πλανήτης, η McLaren F1. Νωρίτερα είχε περάσει από τις ομάδες της Brabham και της McLaren στην Formula 1, έχοντας δημιουργήσει στην πρώτη μεταξύ άλλων και το fan car, το μονοθέσιο που είχε ανεμιστήρα στο πίσω μέρος.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/0b37897d780bcd1300eb48454cac6b4b.jpg

Το ηλεκτρικό SUV που θα θυμίζει αρκετά την Lotus Eletre (το κίτρινο αυτοκίνητο στην 1η φωτό αυτού του άρθρου) αναμένεται να ζυγίζει από 1.090 μέχρι 1.180 κιλά, ενώ το μήκος του θα σταματάει περίπου στα 4 μέτρα και θα έχει θέσεις για 4 άτομα. Για την δημιουργία του θα χρησιμοποιηθούν προηγμένες τεχνικές και υλικά όπως σταμπωτός χάλυβας, ώστε η διαδικασία της παραγωγής να είναι λιγότερο επιβαρυντική προς το περιβάλλον.

Δείτε ακόμα: Gordon Murray T.50: Η μελωδία της ευτυχίας (video)

Ο Gordon Murray έχει δημιουργήσει τις εταιρείες Gordon Murray Automotive και Gordon Murray Technology ξεκινώντας να ασχολείται και πάλι με την δημιουργία supercars όπως το T.50, όμως τώρα στρέφεται και στα ηλεκτρικά SUV. Υπό την ομπρέλα αυτών θα κυκλοφορήσει το νέο αυτοκίνητο. Βέβαια δεν πρόκειται για κάποιο μοντέλο που θα είναι μαζικής παραγωγής, αλλά αρκετά περιορισμένης, όμως ακόμα και έτσι αν ο Βρετανός μηχανικός καταφέρει να φτιάξει ένα τόσο ελαφρύ ηλεκτρικό SUV, θα αποτελεί σπουδαίο ορόσημο για την αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα.

Αν τα ηλεκτρικά ήταν τόσο ελαφριά, θα έπαιρνες ένα;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...