Τα απίστευτα βασανιστήρια που περνά ένα supercar 3 εκατομμυρίων [video]

Οι εικόνες μπορεί να είναι… σκληρές, αλλά οι δοκιμές είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητες για να λειτουργεί σωστά στο δρόμο.

  • -
  • -

Το μοντέλο T50 της Gordon Murray Automotive είναι σχεδόν έτοιμο να βγει στην παραγωγή. Αφού λοιπόν έχει εξελιχθεί στους περισσότερους τομείς, η εταιρεία θα πρέπει να ρυθμίσει κατάλληλα και τα συστήματα ασφαλείας. Σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο, όλα τα ηλεκτρονικά, από το σύστημα ευστάθειας μέχρι τους αερόσακους θα πρέπει να είναι ρυθμισμένα έτσι, ώστε να μην ενεργοποιούνται με το παραμικρό.

Δεν είναι λίγες οι φορές που στην πίστα, ένα μη «καθαρόαιμο» supercar έχει ανοίξει πλευρικούς αερόσακους ή κουρτίνας στο πάτημα των kerbs, επειδή ο αλγόριθμος θεώρησε ότι «έρχεται» τούμπα. H Gordon Murray Automotive θέλει να αποφύγει τέτοια ατοπήματα, αλλά και άνοιγμα των αερόσακων εντός πόλης λόγω κακού οδοστρώματος ή λάθους στην οδήγηση που θα προκαλέσει μικρή ζημιά.

Δείτε ακόμη: Αερόσακοι από Chevrolet Camaro ανοίγουν λόγω... ήχου!

Οι προγραμματιστές της εταιρείας ρυθμίζουν προσεκτικά το λογισμικό των αερόσακων λοιπόν και ο τρόπος που γίνεται η συγκεκριμένη διαδικασία φαίνεται μέσα στο βίντεο. Κακοστρωμένοι δρόμοι, μικρά άλματα, προσέγγιση μεγάλης ανηφόρας με ταχύτητα, προσομοίωση χτυπήματος σε λακκούβα, ακόμη και βρεγμένη επιφάνεια με στριμμένο το τιμόνι και χτύπημα με τον τροχό περιλαμβάνει το μενού, ώστε να καλυφθούν όλες οι πιθανές περιπτώσεις. Αυτός είναι ο τρόπος που ρυθμίζονται τα ηλεκτρονικά λοιπόν και δυστυχώς, ακόμη και ένα πανάκριβο supercar των 3 εκατομμυρίων θα πρέπει να περάσει τις διαδικασίες για τη σωστή λειτουργία του.

Δείτε το βίντεο με… προσοχή. Ακολουθούν «σκληρές» εικόνες!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...