Θεσσαλονίκη: Συμμορία έσπαγε τζάμια και έκλεβε αυτοκίνητα έξω από εκκλησίες

Ένας άντρας και μία κοπέλα είχαν βάλει στο «μάτι» τα οχήματα όσων πάρκαραν έξω από ναούς στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία κατάφερε να τους εντοπίσει και τους πέρασε χειροπέδες.

  • -
  • -

Συνεχόμενα είναι τα περιστατικά κλοπών και παραβίασης οχημάτων στις μεγάλες ελληνικές πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη, τον Μάιο και τον Ιούνιο, πολίτες και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κατήγγειλαν πως άγνωστοι εισήλθαν στα σταθμευμένα οχήματά τους έξω από εκκλησίες, αφαιρώντας χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών από το εσωτερικό αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα έξωθεν Ιερών Ναών στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 30χρονος και 19χρονη ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Δείτε επίσης: Πάρκαρε το Toyota Yaris στη Θεσσαλονίκη και το βρήκε «γυμνό»

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους βρέθηκε και κατασχέθηκε διαρρηκτικό εργαλείο και ένα κλεμμένο τσαντάκι, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 30χρονου, το οποίο χρησιμοποιούσαν για την μετακίνηση και διαφυγή τους, από τους τόπους τέλεσης των κλοπών. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...