ΚΤΕΟ: Για να μην φας πρόστιμο θα σου έρχεται προειδοποιητικό SMS

Μια νέα εφαρμογή μπαίνει στη λειτουργία, προειδοποιώντας τους οδηγούς για τον έλεγχο ΚΤΕΟ με αποστολή SMS στο κινητό σου τηλέφωνο.

  • -
  • -

Το επόμενο διάστημα θα είναι διαθέσιμη μια νέα πρωτοποριακή εφαρμογή, η οποία αφορά τον έλεγχο ΚΤΕΟ. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που έχουν αμελήσει να περάσουν από τεχνικό έλεγχο, θα ειδοποιούνται με SMS για τελευταία φορά, προτού τους επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο.

Παράλληλα, την Παρασκευή 15 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί η ηλεκτρονική μεταβίβαση αυτοκινήτου και στο τέλος του μήνα θα έχουμε την αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα αυτοκινήτου στο κινητό μας, όπως ανέφερε στο πλαίσιο συζήτησης του 5ου «InvestGR Forum 2022: A New Greece Emerges», ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος.

Πόσο είναι το πρόστιμο για το ΚΤΕΟ

Το πρόβλημα με τα οχήματα που κινούνται στους ελληνικούς δρόμους χωρίς να έχουν περάσει τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο είναι τεράστιο. Σύμφωνα με έρευνες, υπολογίζεται πως σχεδόν 2 εκατ. οχήματα που κυκλοφορούν κανονικά δεν έχουν ΚΤΕΟ.

Κάθε νέο όχημα πρέπει να υποβάλλεται σε τεχνικό έλεγχο 4 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία και στη συνέχεια κάθε διετία. Σε περίπτωση εκπροθέσμου τεχνικού ελέγχου τα παράβολα φθάνουν έως και 200% της αξίας ελέγχου ΚΤΕΟ.

Διαβάστε επίσης: Κάθε πότε περνούν ΚΤΕΟ τα οχήματα;

Όταν το όχημα προσκομίζεται για έλεγχο ΚΤΕΟ εκπρόθεσμα, τα πρόστιμα εφαρμόζονται ανάλογα με το είδος του οχήματος και τις ημέρες καθυστέρησης. Συγκεκριμένα, ανέρχεται σε 16 ευρώ για καθυστέρηση έως 30 ημερών, σε 33 ευρώ για καθυστέρηση από 30 ημέρες έως 6 μήνες και σε 65 ευρώ για καθυστέρηση που ξεπερνά τους 6 μήνες. Εδώ να σημειώσουμε ότι, τα ανωτέρω ποσά δεν περιλαμβάνουν το κόστος ελέγχου.

Ωστόσο, αν σε εντοπίσει η αστυνομία να κινείσαι χωρίς Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου – αποτελεί τροχαία παράβαση – το πρόστιμο ανέρχεται στα 400 ευρώ! Αυτό όμως, μπορεί να μειωθεί στο 1/8 (50 €) εφόσον προσκομιστεί ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου εντός 10 ημερών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...