Κάθε πότε περνούν ΚΤΕΟ τα οχήματα;

Η συντομογραφία ΚΤΕΟ προέρχεται από τις λέξεις: Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων

  • -
  • -

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διαδικασία που δεν πρέπει να αμελεί κανείς οδηγός. Το ΚΤΕΟ αφορά κυρίως τα μηχανικά μέρη και το αμάξωμα και η διάρκεια του ελέγχου κυμαίνεται από 20 – 45 λεπτά ανάλογα με την κατάσταση του αυτοκινήτου.

Κάθε όχημα πρέπει να υποβάλλεται σε τεχνικό έλεγχο 4 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία και στη συνέχεια κάθε διετία. Σε περίπτωση καθυστερημένου, εκπρόθεσμου ελέγχου από ΚΤΕΟ το πρόστιμο ανέρχεται σε 16 ευρώ για καθυστέρηση έως 30 ημερών, σε 33 ευρώ για καθυστέρηση από 30 ημέρες έως 6 μήνες και σε 65 ευρώ για καθυστέρηση που ξεπερνά τους 6 μήνες. Ο νέος ΚΟΚ θα περιλαμβάνει αυστηροποίηση των προστίμων καθώς το χαμηλό τους ύψος δεν φαίνεται να οδηγεί εγκαίρως τους ιδιοκτήτες στα ΚΤΕΟ.

Η τιμή δεν είναι στάνταρ σε όλα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, όμως οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Μία μέση τιμή για τα επιβατικά ΙΧ είναι γύρω στα 50 ευρώ, για τις μοτοσικλέτες στα 25 ευρώ και για τα φορτηγά έως 3,5 τόνους στα 60 ευρώ. Όσο για την κάρτα καυσαερίων, η οποία είναι ετήσιας ισχύος, υπολογίστε περίπου 10€, αν και κάποιοι την παρέχουν δωρεάν μαζί με τον Τεχνικό Έλεγχο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...