Θα έδινες 100.000 € για ένα ολοκαίνουργιο Honda Civic VTi του 1996;

Ίσως και να είναι το μοναδικό Honda Civic VTi με τόσο λίγα χιλιόμετρα στον κόσμο, όμως το ποσό δεν παύει να είναι υπέρογκο.

  • -
  • -

Το Honda Civic VTi είναι ένα μοντέλο-σταθμός για την κατηγορία των hot hatches, αλλά και της ίδιας της Honda. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όσα καλοδιατηρημένα έχουν απομείνει σε εργοστασιακή κατάσταση, έχουν κερδίσει αξία και μελλοντικά, θα πωλούνται έναντι περισσότερων χρημάτων. Αυτό όμως δεν «δικαιολογεί» την απαίτηση… εξαψήφιου ποσού από τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου Civic VTi!

Φυσικά, όλοι μπορούν να ζητάνε όσα θέλουν, όμως από όποια πλευρά κι αν το δούμε δεν μπορούμε να το δικαιολογήσουμε στο μυαλό μας. Πρόκειται για την ιαπωνική έκδοση του Civic VTi που ονομάζεται SiR επίσημα και αυτό που το καθιστά ξεχωριστό, είναι ότι μιλάμε για ένα εντελώς καινούργιο αυτοκίνητο. Στο οδόμετρο έχει μόλις 26 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι πρακτικά, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Αγοράστηκε και κλείστηκε σε ένα γκαράζ για όλη του τη «ζωή», ενώ υπάρχουν ακόμη και οι εργοστασιακές ζελατίνες.

Προσφορά 70.000 €… απορρίφθηκε!

Το όχημα ανήκει στην εταιρεία Vistec R Imports που εξειδικεύεται στις εισαγωγές σπάνιων μοντέλων ειδικού ενδιαφέροντος από την Ιαπωνία. Ο ιδιοκτήτης του ξεκαθαρίζει πως δεν βρίσκεται προς πώληση σε ένα post του στο Instagram. Στις ίδιες γραμμές όμως, αναφέρει ότι «θα το σκεφτόταν» αν είχε μια προσφορά εξαψήφιου ποσού. Αυτό σημαίνει ότι το κατώτατο ποσό που μπορείς να δώσεις για να το αποκτήσεις είναι 100.000 δολάρια. Με βάση τη σημερινή ισοτιμία, πάει να πει ότι το αντίστοιχο ποσό σε ευρώ είναι ακριβώς το ίδιο (100.000 ευρώ). Τονίζει ότι ήδη έχει απορρίψει μια αρκετά καλή προσφορά, στα 70.000 δολάρια, οπότε οι απαιτήσεις του είναι πολύ συγκεκριμένες. Καθώς μιλάμε για ένα πρακτικά αμεταχείριστο αυτοκίνητο που έχει περάσει πάνω από 25 χρόνια κλεισμένο σε ένα γκαράζ.

Δείτε ακόμη: Πάνω από 100.000 δολάρια για αυτό το Honda Civic Type-R!

Το χρώμα και το εσωτερικό του βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Οι ταπετσαρίες δείχνουν ακόμη ολοκαίνουργιες και όντως, αν κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει το πιο φρέσκο Civic VTi στον πλανήτη, δεν θα βρει κάποιο καλύτερο. Όμως, ακόμη κι έτσι, αξίζουν οι 100.000 €; Να τονίσουμε ότι ακόμη και αν βρισκόταν σε ιδανικές συνθήκες φύλαξης, ένα αυτοκίνητο που έχει περάσει πάνω από 25 χρόνια… ακίνητο σίγουρα θα χρειάζεται κάποιες εργασίες συντήρησης για να κυκλοφορήσει απροβλημάτιστα. Ο πωλητής δεν διευκρινίζει αν αυτές έχουν γίνει ή αν το όχημα βρίσκεται στην ίδια κατάσταση που ήταν το 1996, όταν εγκατέλειψε τη γραμμή παραγωγής.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...