Πάνω από 100.000 δολάρια γι' αυτό το Honda Civic Type-R

Υπεραξία αποκτούν συνήθως σπάνια, παλαιότερα μοντέλα που έγραψαν ιστορία. Εκτός αν μιλάμε για την έκδοση περιορισμένης παραγωγής Limited Edition του νέου Civic Type-R!

  • -
  • -

Δεν θυμόμαστε πολλά μοντέλα που κυκλοφορούν σήμερα ως καινούργια να πωλούνται μετά από λίγους μήνες σε τιμές δύο, τρεις φορές υψηλότερες από όσο κόστιζαν στην αντιπροσωπεία. Το Honda Civic Type-R είναι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο, όμως ειδικά όταν μιλάμε για την έκδοση περιορισμένης παραγωγής Limited Edition, τότε η αξία του πολλαπλασιάζεται. Στις ΗΠΑ, μόλις 600 αυτοκίνητα πουλήθηκαν συνολικά και αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι το νούμερο 001 από τα 600.

Βαμμένο σε κίτρινο χρώμα, με μαύρες και κόκκινες λεπτομέρειες, το συγκεκριμένο Honda Civic Type-R Limited Edition κατάφερε να «πιάσει» 102.000 δολάρια. Με μόλις 25 χιλιόμετρα στο οδόμετρο (16 μίλια) και όλα τα καλούδια της έκδοσης Limited Edition, δεν θα δυσκολευτεί να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη συλλεκτική αξία στο μέλλον. Φοράει σφυρήλατες ζάντες της BBS των 20 ιντσών, με ελαστικά της Michelin (Pilot Sport Cup 2) σε διάσταση 245/30.

Η έκδοση Limited Edition έχει δύο ακόμη άσσους στο μανίκι της: την ειδικά σεταρισμένη ανάρτηση, μαζί με το ακόμη πιο ακριβές και άμεσο σύστημα διεύθυνσης. Κατά τα λοιπά, όλα τα στοιχεία που γνωρίζουμε από το Civic Type-R βρίσκονται εδώ. Τριπλή απόληξη της εξάτμισης, φρένα της Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες, τετρακύλινδρος τούρμπο VTEC κινητήρας 2.0 λίτρων με 320 ίππους και ένα καθόλου διακριτικό, αλλά ιδιαιτέρως αποδοτικό αεροδυναμικό πακέτο.

Αν και μιλάμε για μια κατασκευή που νιώθει «σπίτι» της στην πίστα, παραμένει πολιτισμένη και εξαιρετικά εξοπλισμένη. Σημειώστε: σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί και εκκίνησης με μπουτόν, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, Adaptive Cruise Control, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής και ηχοσύστημα με 12 ηχεία, θερμαινόμενα καθίσματα και πολλά ακόμη. Τέλος, να σημειώσουμε ότι η ισχύς του τούρμπο τετρακύλινδρου περνά αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου σασμάν έξι σχέσεων και ενός μπλοκέ διαφορικού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...