Ανακαλύφθηκε σπάνιος θησαυρός σε αχυρώνα [video]

Έναν πραγματικός θησαυρός ανακαλύφτηκε σε αχυρώνα στην Γαλλία, καθώς μέσα εκεί «ξεκουράζονταν» επί χρόνια πολλά αυτοκίνητα, εκ των οποίων αρκετά είναι ιδιαίτερα σπάνια.

  • -
  • -

Φαντάσου το εξής. Ανοίγεις τον αχυρώνα του παππού σου όπου έβαζε τα άλογα και βρίσκεις μέσα ένα σωρό σπάνια αυτοκίνητα, τα οποία ο πρόγονός σου είχε φυλάξει εκεί χωρίς να το πει σε κανέναν. Τι εννοείς ότι δεν έχεις αχυρώνα και ο παππούς δεν είχε άλογα;

Δεν ξέρουμε αν συνέβησαν ακριβώς έτσι τα πράγματα, όμως σε έναν αχυρώνα στην Γαλλία υπάρχει αυτή τη στιγμή μία συλλογή με αρκετά παλιά κλασικά αυτοκίνητα, με την αξία κάποιων να φτάνει ακόμα και τις 200.000 ευρώ. Όλα τα αυτοκίνητα είναι γαλλικής κατασκευής, με εξαίρεση ένα το οποίο ανήκει σε ισπανική μάρκα.

Μεταξύ αυτών των αυτοκινήτων το πιο σπάνιο (και το πιο ακριβό) είναι ένα Talbot Lago T26 GSL του 1954. Φέρει τον αριθμό πλαισίου 111007 ενώ μόλις 15 από αυτά τα αυτοκίνητα είχαν κατασκευαστεί.

Barn Find

Ακόμα, υπάρχουν αρκετά μοντέλα της Delahaye, μία εταιρεία η οποία δημιουργήθηκε το 1894 και έκλεισε οριστικά το 1954. Το σπανιότερο μεταξύ αυτών είναι ένα Delahaye 135 M Cabriolet "El Glaoui" par Figoni & Falaschi του 1948, από τα οποία είχαν κατασκευαστεί μόλις 18 μονάδες.

Τέλος, όσον αφορά τον μοναδικό εκπρόσωπο της Ισπανίας στην συλλογή, προέρχεται από την Hispano-Suiza και πρόκειται για ένα Type 49 Coach του 1928. Μάλιστα το συγκεκριμένο είναι και το μοναδικό μοντέλο που δεν έχει κατασκευαστεί από κάποια γαλλική μάρκα.

Δείτε ακόμα: Τι γυρεύουν 100 κλασικά μοντέλα σε ένα υπόστεγο στο Ηράκλειο; [video]

Μπορεί στην Ελλάδα να μη συνηθίζεται η ύπαρξη αχυρώνων, όμως στο εξωτερικό συναντώνται αρκετά συχνά. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες ενίοτε τους χρησιμοποιούσαν όχι μόνο για αγροτικές-κτηνοτροφικές εργασίες, αλλά και ως parking.

Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος έχει ανοίξει έναν ξεχασμένο αχυρώνα βρίσκοντας μέσα ένα ή περισσότερα αυτοκίνητα, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αυξημένη σπανιότητα. Πρόκειται για τα λεγόμενα barn finds.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...