Ποιος παρήγγειλε πρώτος μία από τις μόλις 19 Hispano Suiza Carmen Boulogne στην Αμερική;

Έχει… μόνο 160 αυτοκίνητα. Μήπως σας λέει τίποτα;

  • -
  • -

Νωπές παραμένουν ακόμα οι μνήμες από την παρουσίαση του εντυπωσιακού αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της εταιρείας Hispano Suiza, το οποίο φέρει την ονομασία "Carmen Boulogne” και κοστολογείται στα 1,65 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, για ν’ αποκτήσεις αυτό το «αριστούργημα» δεν αρκεί να είσαι γόνος εφοπλιστή, αλλά και να επιδείξεις… αστραπιαία αντανακλαστικά. Αυτό διότι τη γραμμή παραγωγής θα περάσουν μόλις 19 αντίτυπα.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε η μάρκα, ο πρώτος κάτοχος του μοντέλου ήδη βρέθηκε και πρόκειται για τον Michael Fux, έναν παγκοσμίου φήμης επιχειρηματία και φανατικό οπαδό της αυτοκίνησης. Ελέω αυτής της αγοράς του, ο κύριος Fux έγινε ο πρώτος Αμερικανός πολίτης που παρήγγειλε το hypercar και κατ΄ επέκταση, ο πρώτος πελάτης της ισπανικής φίρμας στη νέα εποχή που η ίδια διαβαίνει.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ HYPERCAR ΤΩΝ 1.114 ΙΠΠΩΝ

Για τη διασάφηση των στιλιστικών στοιχείων που θα κοσμούν το όχημα ο Fux, ο οποίος διατηρεί στην κατοχή του μια συλλογή 160 (!) αυτοκινήτων, συνεργάστηκε με την «οικογένεια» της Hispano Family, καθώς και το τμήμα σχεδιασμού της μάρκας. Το αποτέλεσμα αντανακλά την αγάπη του 69χρονου για τα ζωηρά χρώματα και την πολυτέλεια.

Με μια πρώτη ματιά, το βλέμμα μαγνητίζει το μεταλλικό μωβ χρώμα, καθώς και οι διακριτικές χάλκινες πινελιές που στολίζουν, μεταξύ άλλων, την μπροστινή γρίλια, τους πλευρικούς καθρέπτες και τους τροχούς. Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι δερμάτινες επενδύσεις, ενώ δεν θα μπορούσαν ν’ απουσιάζουν οι μωβ τόνοι.

«Επισκέφτηκα την οικογένεια της Hispano Suiza τον Φεβρουάριο και αγάπησα όσα είδα. Εστιάζω στη λεπτομέρεια, και αγαπώ τα χρώματα που σε ανεβάζουν και σου τονώνουν το ηθικό. Όταν βλέπεις την Carmen Boulogne αντιλαμβάνεσαι πως είναι ένα φανταστικό αυτοκίνητο. Συνδυάζει τα ρετρό στοιχεία με τον ρομαντισμό και δεν μπορείς να πάρεις το βλέμμα σου από πάνω της», ανέφερε εμφανώς περιχαρής, ο κ. Fux.

Υπενθυμίζεται πως η Hispano Suiza συστάθηκε το 1904 ως εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων, αλλά και κινητήρων για αεροπλάνα. Μετά τον Β’ Π.Π. ασχολήθηκε με την αεροναυπηγική, ενώ το 2010 έκανε μια απόπειρα για δυναμικό comeback στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...