Lada Niva Bronto: Στην Ελλάδα η κορυφαία έκδοση του ρωσικού SUV - Η τιμή του

Το αθάνατο Niva συνεχίζει την εμπορική του πορεία. Η έκδοση Bronto με τις εκπληκτικές off-road δυνατότητες πωλείται και στη χώρα μας.

  • -
  • -

Παρουσιάστηκε από τη Lada το καλοκαίρι του 2021 και στη Ρωσία κόστιζε τότε λίγο πάνω από 10.600 ευρώ. Φέρει την ονομασία Niva Bronto και διακρίνεται για τη δυναμική εμφάνιση και τις ανεξάντλητες εκτός δρόμου ικανότητες.

Το design του παραπέμπει στο αρχέτυπο Niva, προβάλλοντας τη στιβαρότητα και το μπρουτάλ ύφος. Τα ευμεγέθη πλαστικά προστατευτικά, τα χωμάτινα ελαστικά διαστάσεων 235/75 με τις μαύρες ζάντες 15 ιντσών, οι προβολείς ομίχλης και η απόσταση των 24 εκατοστών του αμαξώματος από το έδαφος, προσδίδουν ωστόσο, ακόμη πιο «άγριο» στυλ στο εμβληματικό ρωσικό μοντέλο.

niva bronto

Το τρίθυρο Niva Bronto, διαθέτει επιπλέον, ενισχυμένο πίσω άξονα, βελτιωμένα αμορτισέρ και μόνιμη τετρακίνηση με δύο μπλοκέ διαφορικά (εμπρός-πίσω). Κάτω από το καπό βρίσκεται ο κλασικός 1,7 lt ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης απόδοσης 83 HP και 129 Nm ροπής. Η δύναμη μεταφέρεται στους τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων, με το μηχανικό σύνολο να καλύπτει τις προδιαγραφές Euro 6.

Η μέση κατανάλωση καυσίμου ξεπερνά τα 9,5 lt ανά 100 km, ενώ όσον αφορά στις επιδόσεις κρίνονται ικανοποιητικές. Στο Niva εξάλλου, το κλασικό 0-100 ή η τελική ταχύτητα ελάχιστη σημασία έχουν. Αυτό που ενδιαφέρει τους κατόχους, είναι τι κάνει στα κακοτράχαλα εδάφη. Εκεί, το Niva δεν έχει αντίπαλο.  

Θα έδινες τόσα χρήματα για Lada

Με το Niva Bronto μπορείς να κινηθείς παντού. Χιόνια, λάσπη, νεροφαγώματα και ρυάκια δεν αποτελούν καν πρόβλημα. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του, ο «σπαρτιάτικος» χαρακτήρας είναι εμφανής. Ο σχεδιασμός της καμπίνας διατηρεί αυτών περασμένων δεκαετιών. Παρέχει όμως, σύστημα κλιματισμού, πιο άνετα θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρικούς καθρέπτες και παράθυρα, καθώς και ABS.

niva bronto

Διαβάστε επίσης: Lada: Ήξερες ότι υπήρχε Niva Pick up;

H full extra έκδοση του Lada Niva Bronto διατίθεται προς πώληση και στη χώρα μας από ανεξάρτητο έμπορο αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη. Η τιμή του για όποιον ενδιαφέρεται, ανέρχεται στα 28.500 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει ένα υπερσύγχρονο μεσαίο SUV. Φυσικά, επειδή δεν πρόκειται για μια επίσημη αντιπροσωπεία, κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επιδείξει την απαραίτητη προσοχή πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Με μια απλή αναζήτηση στο Google μπορεί να βρει τα στοιχεία του εμπόρου και να επικοινωνήσει απευθείας μαζί του, αν ενδιαφέρεται για ένα αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί σε έδαφος κάθε είδους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...