Το ηλιακό, αυτοκινούμενο τροχόσπιτο με το όνομα… Στέλλα! [video]

Αφήνοντας το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, φοιτητές από την Ολλανδία ταξιδεύουν με το εντυπωσιακό τροχόσπιτο μέχρι την Ισπανία.

  • -
  • -

Σιγά σιγά, η ηλεκτροκίνηση θα περάσει και σε άλλου είδους οχήματα εκτός των καθημερινών μας αυτοκινήτων. Πολλές εταιρείες δοκιμάζουν ηλεκτρικά φορτηγά, ενώ στην αγορά ήδη κυκλοφορούν ηλεκτροκίνητα βαν, εξυπηρετώντας τους επαγγελματίες με το χαμηλό κόστος χρήσης και τις μειωμένες απαιτήσεις συντήρησης. Μια ομάδα φοιτητών από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Αϊντχόφεν κατασκεύασε ένα εντυπωσιακό τροχόσπιτο, που αποδεικνύει ότι τα οχήματα διακοπών και ελεύθερου χρόνου μπορούν να κινούνται δίχως να επιβαρύνουν τον πλανήτη με καυσαέρια.

Το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο ονομάζεται Stella Vita και επιχείρησαν να ταξιδέψουν από την Ολλανδία μέχρι και την Tarifa της Ισπανίας. Το όχημα διαθέτει μπαταρία και ηλεκτροκινητήρα, φορτίζει από φορτιστή εναλλασσόμενου ή συνεχούς ρεύματος, ενώ στην οροφή του βρίσκεται ένας ηλιακός συλλέκτης που βοηθά επιστρέφοντας ενέργεια στις μπαταρίες από το φως του ήλιου.

Δείτε ακόμη: Τροχόσπιτα - Πώς φορολογούνται; Έχουν τεκμήριο και φόρο πολυτελείας;

Σύμφωνα με την ομάδα που το κατασκεύασε, σε μια ηλιόλουστη ημέρα μπορεί να διανύσει έως και 740 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση! Μάλιστα, ο ηλιακός συλλέκτης δεν χρησιμεύει μόνο για να φορτίζει τη μπαταρία του συστήματος κίνησης.

Συλλέγει ενέργεια για να λειτουργούν οι ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται μέσα στο τροχόσπιτο, όπως το ψυγείο, η καφετιέρα και οι πρίζες που φορτίζουν διάφορα καθημερινά εργαλεία μας, όπως το smartphone και το laptop μας.

Όταν το τροχόσπιτο σταθμεύει οι ηλιακοί συλλέκτες επεκτείνονται για να μαζεύει ακόμη περισσότερη ενέργεια από τα πάνελ, ενώ όταν αυτό κινείται, αναδιπλώνονται και εφαρμόζουν στο αεροδυναμικό σώμα της κατασκευής προς όφελος της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Το εσωτερικό του δείχνει άνετο για τη φιλοξενία δύο ατόμων, με ένα κρεβάτι, τραπέζι, νεροχύτη και άλλα απαραίτητα για την καθημερινότητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...